Radu Hossu, cunoscut ca fiind un important tânăr activit din Brașov, nu a ratat ocazia de a arăta că Academia americană de film, cunoscută pentru premiile Oscar, ”s-a făcut de rușine folosindu-i pe Will Smith și Chris Rock pentru deturnarea atenției”.

Iată ce scrie tânărul activist pe Facebook:

”Academia de film Americană s-a făcut de rușine folosindu-i pe Will Smith și Chris Rock pentru deturnarea atenției.

Îmi este puțin rușine că scriu despre așa ceva, că în momente din astea noi vorbim despre gesturi imbecile inventate pentru a distrage atenția de la lipsa de curaj a celor care patronează ceea ce ar trebui să fie avantgarda societăților: artele.

În Mariupol acum mai bine de o săptămână, într-un teatru (TEATRU!) și sub el au murit peste 600 de oameni (cifră inexactă și în creștere) ce se ascundeau de bombele unei invazii teroriste.

Țara aia invadată e condusă de un om care a fost actor (ACTOR!), iar cei din sala din SUA sunt adunați probabil cea mai cunoscută, iubită, adorată, venerată castă profesională de pe glob. Au o tribună imensă de pe care ar fi putut scrie astăzi istorie.

Au ales însă să se arate rupți de realitate și total inadecvați, mai ales prin ceea ce eu consider a fi o punere în scenă.

De ce spun asta? Păi, vedeți că la glumele lui Chris Rock despre nevasta lui Will Smith, acesta din urmă râde copios. La 10-15 secunde după se ridică și – vezi doamne – îl pocnește live pe scenă. Îl lovește cu palma. Vedeți pe înregistrări (youtube) cu slow-motion că are palma deschisă după lovitură. Deci nu cu pumnul. Pleacă zâmbind. Urlăturile din sală ale lui Smith „Keep my wife out of your fu****g mouth” (frază repetată de 2 ori) este spusă atât de cu emfază, încât aproape că vrea să semnalizeze că-i regizată. După care Will Smith câștigă Oscarul pentru cel mai bun actor.

Da, acum tot mapamondul va discuta despre Will Smith și Chris Rock, chiar dacă Sean Penn a spus la CNN că-și va sparge Oscarurile dacă Zelensky nu va fi invitat să aibă o apariție pre-recorded în cadrul galei.

Acum că am discutat și despre asta, ce tare m-aș bucura să ne întoarcem la problemele care chiar ne afectează viețile în mod real și măsurabil. Pentru că atenția noastră chiar e bine să fie îndreptată spre aceste aspecte.”