Domnul ăla, Cristian Dide a fost până la urmă arestat pentru 30 de zile, la propunerea DIICOT, mai exact a procurorului Vasile Airinei.

Ce a făcut de fapt Dide: a cumpărat timp de doi ani produse legal comercializate de firme din România si din alte țări, produse cu un conținut foarte redus (sub 0,2%), deci total inofensiv, de THC (substanța activă din planta de cannabis care dă starea de high), și le-a trimis direct la DIICOT, fără ca măcar să le desfacă. Atât. Un gest ostentativ, care le-a oferit în schimb ”zeilor de două parale” de la DIICOT ocazia perfectă de a-și arăta mușchii justițiari.

Circulă tone de cocaină, heroină și alte droguri tari prin țară și DIICOT doarme în papuci. Dar acolo sunt implicate rețele mari de contrabandă, oameni cu protecție înaltă, inclusiv politică, interlopi periculoși, acolo DIICOT e mielușel, se cacă procurorii lor pe ei de frică, nu mișcă nimic.

Fiul lui Țiriac a fost prins acum mulți ani cu cocaină, n-a pățit nimic. În schimb dacă ești un Dide oarecare și le arăți printr-un gest provocator cât de slabi sunt, te arestează imediat. Ba o fac cu tot tamtam-ul de rigoare, cheamă presa după ei să-I filmeze, dau comunicate triumfaliste.

Pe Dide l-au reținut în plină noapte, l-au săltat dintr-un tren, l-au plimbat prin fața televiziunilor, l-au audiat timp de șase ore, după care l-au arestat. Au pus la cale tot acest circ grețos de PR ieftin, tipic pentru instituțiile noastre de forță incompetente, corupte, goale de conținut, pentru că nu se pot lăuda de fapt cu nimic. DIICOT are o istorie plină de eșecuri răsunătoare în combaterea adevăratului trafic de droguri de mare risc, de aia când dau de câte un amărât cu un pliculeț de ”iarbă” fac atâta tărăboi mediatic și cer pedepse absurde.

Arestarea lui Dide ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți cei care mai cred într-un stat de drept și într-o justiție corectă și eficientă. Abuzul e grosolan, nu poate rămâne așa.

Eu atât vă rog: Nu vă fie frică și nu lăsați abuzurile instituțiile statului român neamendate, nu fiți indiferenți, mai devreme sau mai târziu veți deveni la rândul vostru victimele lor și nu va mai fi nimeni să vă apere. Dacă nu din solidaritate pentru victima de azi, măcar din grijă pentru ce vi se poate întâmpla vouă, protestați.

Eu n-o să tac niciodată. Mi-ar fi rușine să mai trăiesc, dacă mi-ar fi frică.

Sursa: Pavel Lucescu, Facebook

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...