La inițiativa tânărului Edurd Burghelia, românii au anunțat că au început boicotarea firmelor cu acționarit rusesc. ”La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși”, a scrie Eduard într-o postarea pe Facebook, în care a publicat o listă cu companiile cu acționariat rusesc din România.

Postarea integrală:

”La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Este modul meu personal de a sancționa Rusia. Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face.

Am generat o listă a tuturor firmelor din România care au acționariat rusesc. Sunt câteva sute. Puteți descărca lista de aici: https://bit.ly/FirmeRusia. În tabelul din poză avem top 10 după cifra de afaceri.

Pentru mine e clar: nu mai cumpăr nimic de Lukoil, Gazprom și alte firme din listă. Cu speranța că le vor scădea veniturile și se vor plânge autorităților din Rusia. Dacă aveți alte idei mai bune, vă încurajez să le scrieți.

PS: pe lângă acestea, mai sunt alte firme rusești „deghizate” prin offshore-uri precum Cipru pe care nu le-am putut identifica. Dacă știți astfel de cazuri, vă rog să-mi semnalați pentru a analiza.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.