Reacția internauților nu a întârziat să apară la aflarea veștii că armata ucraineană a luat prizonieri doi soldați ruși ai Regimentului 91701, în timpul confruntărilor care au izbucnit joi dimineață. ”Copii ăștia, prizonieri de război acum, sunt și ei victime ale dementului de la Kremlin”, scrie Petro Birjaru pe Facebook.

Petro se numără printre românii cu un spirit civic dezvoltat, reacționând de fiecare dată la derapajele statului român și nu numai.

Postarea integrală:

”Copiii ăștia, prizonieri de război acum, sunt și ei victime ale dementului de la Kremlin! Știu, au venit în Ucraina ca agresori, dar uitați-vă la fețele lor! Mucoșii ăștia sunt “măreața Armată Roșie”?

Probabil că și în partea cealaltă sunt alți copii, probabil că la fel de înfricoșați și dezorientați precum ăștia doi, probabil la fel de “pregătiți” pentru un război pe care nu-l înțeleg și cu siguranță nu și l-au dorit. Da’ așa e la război de când e lumea: cei tineri și săraci merg la război, se luptă și mor pentru obsesiile celor bătrâni și bogați!

PS. Ultimul care a folosit în luptă copii-soldat, cel puțin în Europa, a fost Hitler. Hitlerjugend – tineretul hitlerist, organizație ai cărei membri aveau vârste cuprinse între 14 si 18 ani. La fel, și acei copiii au fost folosiți drept carne de tun pentru ambițiile scelerate ale unuia care dorea cu tot dinadinsul să rămână în cărțile de istorie…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.