Doar câteva zile ne despart de momentul când zeci de părinţi îndureraţi vor aprinde lumânări la Colectiv în memoria fiilor şi fiicelor lor răpuşi de flacări într-un club neautorizat pentru evenimentele precum cel ce a declanşat drama sau de bacterii şi lipsa de paturi bine echipate în spitalele româneşti. În pragul acestei zile de tristă aducere aminte, tatăl unui tânăr ucis de statul român îi scrie o scrisoare cutremurătoare preşedintelui.

Redăm, fără niciun comentariu, scrisoarea adresată de dl Narcis Hogea preşedintelui României

„Domnule Preşedinte Klaus Iohannis,

Vă scriu în numele băiatului meu, Alexandru Hogea. Îngerul cu numărul 60 ucis la doar 19 ani, după tragedia de la Colectiv.

În memoria lui, în numele lui Alexandru, vă cer să renunţaţi la obiceiul de a depune coroana de flori la Colectiv, în fiecare zi de 30 octombrie.

Mai potrivit atitudinii dumneavoastră din ultimii ani ar fi să organizaţi şi în această zi o ceremonie în cadrul căreia să oferiţi medalii lui Arafat, Bănicioiu, Piedone, Cătălin Cîrstoiu. Şi tuturor celor care, prin deciziile lor, l-au condamnat la moarte pe Alexandru.

Ar fi bine să-i invitaţi la ceremonie pe toţi magistraţii (judecători şi procurori) care au “reuşit” ca în şase ani să nu afle ceva ce noi, părinţii, ştim deja – cine sunt cei vinovaţi pentru moartea copiilor noştri.

Eventual ciocniţi cu toţii şi câte un pahar de şampanie, să vă simţi ca într-o mare familie, în continuare.

Fără stimă,

Narcis Hogea”

Drama familiei Hogea. Moartea lui Alex

În 2018, Narcis Hogea a relatat pentru Digi24 că pentru familia sa calvarul a început cu atitudinea medicilor din România: „Unul dintre ei, purtător de cuvânt, era cel care vorbea. Noi nu aveam voie să vorbim decât cu un singur medic, ne ţineau pe toţi părinţii într-o sală de cursuri şi veneau o dată pe zi să ne spună câteva cuvinte despre fiecare. Stătea lângă catedră şi: al tău e bine, al tău nu ştiu ce a avut… şi după aia fugeam după el să aflăm informaţii suplimentare”.

„În momentul în care au aflat că vrem ca Alex să plece ne-au minţit că dacă-l mutăm de pe pat pe targă, Alex moare. Se uitau în ochii mei şi spuneau: „o să-ţi moară în avion şi o să-l ai pe conştiinţă toată viaţa ta”, a relatat tatăl lui Alex.

Ulterior, Alex a ajuns pe lista de transfer spre Belgia şi toată lumea ştia că el trebuie să ajungă acolo, inclusiv părinţii lui, care luaseră avionul şi îl aşteptau deja acolo. Dar tânărul n-a mai ajuns în Belgia. Într-un final, Alex a ajuns la Viena: „A pierdut două zile”, concluzionează Narcis Hogea.

„Noi am plecat direct la Viena. Erau acolo rude care au insistat că trebuie să plece. Au făcut gardă şi au insistat la lift că trebuie să plece. Şi medici, şi medicii rezidenţi care aveau grijă de răniţi. Stăteau la fiecare etaj ca nu cumva să-l scoată pe alt etaj”, îşi aminteşte Narcis Hogea.

O altă problemă a fost că România a ascuns infectarea cu bacteriile care au dus la moartea răniţilor.

„Cei de la Viena ne-au spus care e procedeul. În maxim 72 de ore marele ars trebuie grefat şi băgat în cameră total aseptică, fără antibiotice, lăsat acolo. În funcţie de cum reacţionează, se dau antibiotice doar dacă face febră. La noi se dau antibiotice preventiv. Mi-au spus: dacă îţi dă ceva marele ars îţi dă timp, în 72 de ore ai timp, poţi să îl transferi şi cu salvarea”, a relatat Narcis Hogea.

Sursa: Epochtimes-romania.com

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 19.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.