Dan Mărginean, fondatorul primei reviste de business din Transilvania, îi ironizează pe românii care ”încă se uită cu admirație spre Răsărit”.

Postarea integrală:

”La început, m-am minunat când am văzut câți români încă se uită cu admirație spre Răsărit. Am făcut tot felul de socoteli, ca să înțeleg cine-s oamenii ăștia, și până la urmă am înțeles: sunt milioanele de compatrioți de-ai noștri, care s-au săturat de NATO și UE și au plecat la muncă în Rusia, Belarus, Tadjikistan și Kârgâzstan.

Acolo nu ești tratat ca un sclav dacă ești român, așa cum se întâmplă la Berlin, Viena, Roma, Londra sau Paris, nu te împiedici de sexomarxiști la tot pasul și ești liber să scrii orice tâmpenie pe Facebook. Acolo se spune mereu adevărul și poți să înveți cu adevărat ce înseamnă să-ți iubești țara. Așa cum și-o iubesc politicienii ruși, care s-au săturat de aroganța Vestului și acum îi dau, în sfârșit, peste nas.

De exemplu, ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Fiica lui, Ekaterina Vinokourova, a primit cea mai mare parte a educației sale în străinătate. Pe vremea când Lavrov era ambasadorul Rusiei la ONU, Ekaterina a învățat la școala privată Dwight School din New York. Cum Lavrov nu își permitea să plătească taxa de școlarizare, directorul școlii i-a propus să predea de banii ăia. Și a predat. Mai târziu, Ekaterina a studiat Științe Politice la Universitatea Columbia și Economie la London School of Economics.

Elizaveta Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a crescut în Franța. În noiembrie 2018, a început un stagiu la Parlamentul European, la biroul europarlamentarului francez de dreapta, Aymeric Chauprade. Fiica lui Dmitri din a doua căsătorie, Nadya, este și cetățean american. Unul dintre băieții lui Peskov, Nikolay, a crescut la Londra și apoi s-a întors în Rusia și a lucrat la Russia Today, portavocea Kremlinului. Al doilea băiat, Deni, trăiește la Paris. Dmitri Peskov este cetățeanul care, la a doua nuntă, a purtat un ceas Richard Mille de 670.000 de dolari. Da, 670.000 de dolari, adică mai mult decât a câștigat în toată cariera lui. Când a fost luat la întrebări, a răspuns că a fost cadou de la soția lui.

Dacă-l auzi pe Serghei Zheleznyak vorbind, ai zice că n-ar călca nici mort în Occident. Deputatul Rusiei Unite, partidul lui Putin, s-a bătut ca un leu pentru legea care impune ca anumite ONG-uri din Rusia să se înregistreze ca agenți străini și pentru cea care interzice adoptarea copiilor ruși de către străini. Mai puțin dacă-s copiii lui. Fiicele tovarășului Zheleznyak au învățat în Elveția și în Anglia, la Londra. Anastasia a fost elevă la The American School In Switzerland (TASIS), unde un an de studiu costă în jur de 63.000 de franci. A continuat la Universitatea Queen Mary și la King’s College din Londra. Tot în Londra, a lucrat la BBC.

Alexandra, fiica deputatului Piotr Tolstoi, a fost admisă recent la Universitatea Yale. Tatăl ei a fost ales din partea partidului Rusia Unită și este susținut puternic de Putin. Tolstoi are propriul talk-show pe canalul Channel One, unde nu ratează vreo ocazie să atace SUA și Occidentul.

După ce a absolvit liceul în Pennsylvania, fiul cel mare al deputatului Alexander Remezkov și-a continuat studiile la Universitatea Hofstra din Long Island, NY. Al doilea fiu a studiat la Malvern College din Anglia, iar fiica cea mică locuiește la Viena.

Alyona Minkovski, fiica parlamentarului Irina Rodnina, locuiește în Washington D.C. A absolvit University of California, Santa Cruz, și a apărut în Forbes 30 under 30, ediția americană, în 2011.

Petr, fiul lui Alexandr Jukov, prim-vicepreședinte al Parlamentului rus, a studiat la Londra.

Lyubov, fiica vicepremierului Alexander Khloponin, a studiat la London School of Economics.

Alexander, fiul fostului ministru al Educației și Științei, Andrei Fursenko, a studiat tot în străinătate și acum locuiește în SUA.

Anastasia, fiica deputatului Viaceslav Fetisov, a trăit toată viața în SUA și nu știe să citească sau să scrie în rusă.

Nikolai, fiul parlamentarului Elena Mizoulina, a îmvățat la Oxford și acum lucrează în Belgia.

Fiica senatorului Edyard Rossel locuiește în Germania, împreună cu soțul și fiica ei.

Fiica lui Boris Gryzlov, fostul președinte al Parlamentului și membru al Consiliului de Securitate, a primit cetățenia estoniană.

Strănepotul ministrului de externe al lui Stalin, Viaceslav Molotov, și fiul actualului deputat Viaceslav Nikonov, are cetățenie americană. Viaceslav Nikonov apare adesea la talk-show-uri ca să vorbească despre „politica ostilă a SUA față de Rusia”.

Andrey Yakunin, fiul directorului general al Căilor Ferate de Stat, Vladimir Yakunin, are o diplomă de master în economie și matematică și un EMBA Global de la London Business School și Columbia University Graduate School of Business.

Arkadiy Rotenberg, șeful Stroygazmontazh, are 2,9 miliarde de dolari și cinci copii. Varvara și Arkady trăiesc în Marea Britanie, iar Liliya în Germania. Fratele lui Arkadiy, Boris, și-a crescut băiatul mai mare, Roman, în Finlanda, și pe urmă l-a trimis la studii în Marea Britanie. Nicăieri nu-i ca acasă, totuși: Roman s-a întors până la urmă în Rusia, ca să lucreze la Gazprombank.

Cu aproape 11 miliarde de dolari, Gennadiy Timchenko este al șaselea cel mai bogat om din Rusia. Cei trei copii ai proprietarului Volga Group trăiesc în Elveția.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, urăște atât de mult Occidentul, că s-a căsătorit la New York.

*În Elveția, costul unei școli private “normale” variază între 15.000 și 40.000 CHF, plus bani pentru excursii și activități extracurriculare. În SUA, taxele de școlarizare pentru studenții străini ajung, în medie, la 25.000-35.000 de dolari la o universitate publică și până la 30.000-45.000 de dolari la una privată. În Anglia, rușii sunt al treilea grup ca mărime, care urmează cursuri în școli private din Anglia (după chinezi și rezidenți din Hong Kong). În Rusia, salariul mediu este de 35.000 de ruble, adică în jur de 1.600 de lei.

(am găsit informații despre beizadelele Kremlinului în cărticica Kremlin Kids: The Second Generation of the Russian Elite – Agnieszka Legucka / Bartosz Bieliszczuk, în The Observer și The Times)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.