Antreprenorul Florin Bănuță, fost candidat din partea USR-PLUS pentru funcția de consilier local al Primăriei Sector 1 București, ne reamintește cauzele scumpirii energiei și gazelor din România. ”A venit nota de plată”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Postarea integrală:

”Când o să vă plângeți de prețul mare de la energie și gaze, vă rog să vă aduceți aminte cum Tăriceanu, Adrian Năstase împreună cu Dan Ioan Popescu furau acum ceva ani 1 mld de euro de la modernizarea ratată a hidrocentralei de la Porțile de Fier, sau cum l-a protejat Băsescu pe Buzoianu de la Energie Holding, care ani de-a rândul a supt miliarde de la Electrica prin contracte cu prețuri preferențiale, cum a primit Dna. Nuți 5 milioane euro șpagă de la Buzoianu, care între timp a și fugit din țară și a renunțat și la cetățenia română. Copiii lor, ai lui Dan Ioan Popescu (DIP) și ai lui Buzoianu, aveau numele imprimate pe vitrina celui mai scump magazin de haine din lume. Din banii pe care îi plătiți acum își cumpărau ei haine de zeci de mii de dolari.

Cum Varujan Vosganian si Videanu i-au dat penalului Ioan Nicolae, miliadar de altfel, gaz ieftin pentru compania lui de ingrasaminte Interagro, pe care le vindea la pret de dumping la export. La fel cum a facut si Basescu cu pretul la energie electrica pentru vecinul lui de vila de pe lacul Snagov, patronul rus al lui Alro Slatina.

Cum au venit Ponta și Dragnea și s-au rățoit la companiile americane care erau gata să extragă gaze din Marea Neagră și au zis să le iasă și lor ceva că dacă nu o să le pună taxe mai mari și au pus taxa pe stâlp…Cum a tratat statul român investitorii în parcurile eoliene, solare sau pe micii prosumatori, impunându-le niște condiții aberante…

Cum Ponta și cu Șova, cot ca cot cu sindicatele, au țepuit companiile energetice de la Turceni și Rovinari prin contracte frauduloase.

Zeci, sute, de miliarde au fost furate de politicieni din toate partidele, fără să vă pese, fără să protestați, ba i-ați mai și votat scrutin după scrutin.

Ei, acum a venit nota de plată, așa că, vă rog eu, ciocu’ mai mic, după cum zicea un clasic pesedist în viață.”

Care este soluția pentru Poliția Locală?

View Results

Loading ... Loading ...

14 COMENTARII

 1. Dar de de mama naibii voi, USR cu PNL ati liberalizat piata energiei, a se citi ati lasat sa puna fiecare ce pret vrea, fara oprelisti si reglementari, adta nu o spui?

  • Care liberalizare? Nu s-a auzit că prețul este plafonat? Este exact situația dinaintea liberalizării… doar că atunci în anii 2017-2019 guvernele Dracnea a fixat prețul energiei în niște limite… (superioare pt creștere dar și inferioare), așa că noi românii ajunsesem să plătim energia mai scump în timp ce piața liberalizată se practicau prețuri mai mici!

  • Liberalizarea preturilor la energie ,nu tine nici de uSR , nici de PNL ,psd etc,, ci tine ,de hotarea UE , care ampus liberalizarea

 2. Bine boss ai mare dreptate, daca s-a privatizat si s-a vandut pe spaga coruptie, toate contractele trebuiesc anulate in instanta simplu.

 3. Vezi ca o PNL ista a zis ” ciocu mic ca noi suntem la putere”. Mai gandeste te. Oricum nu mai arata cu degetul ca toata mafia a fost realizata dupa 89′ cu scopul de a ne face ceea ce suntem azi!

 4. Referitor la sondaj ;;
  – sosoaca,, INTERZISA IN VECII VECILOR ,DIN POLITICA ROMANEASCA,,
  –In afara de instigare , dezbinare ,scandal public , NU a facut nimic ptr societatea romaneasca, Este un mare pericol ptr Romania ,Deasemeni ;
  –INTERZISI SI partidul -gasca aur ,LA INITIATIVA D-LUI DEPUTAT PNL A. MORARU ,

  • Hai, da si tu niște exemple de furt concret (contracte, mita, denumiri in funcții pt doaga), nu bate apa-n piua!

  • Si eu astept argumente si exemple, asa cum a oferit si autorul postarii din articol. Deci aveti? Sau v ati trezit vorbind ampulea?!

 5. De 32 de ani se fura tot timpul ,acum nu mai au ce mai fura ,singura solutie sa stoarca ce a mai ramas de la populatia saraca , singura solutie sa nu mai platim taxe impozite gaze, curent benzina motorina etc.

Comments are closed.