Home / ACTUALITATE / Oficialii americani vorbesc despre Guvernul PSD-ALDE ca despre un grup mafiot – Expres Media

Oficialii americani vorbesc despre Guvernul PSD-ALDE ca despre un grup mafiot – Expres Media

Dezbaterile din Congresul SUA scot la lumină lucruri terifiante. Guvernul României e pe cale să înrobească România față de China, printr-o afacere tenebroasă, netransparentă, cu accente mafiote, scrie Grigore Cartianu pe Ziaristii.com.

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Dialogul purtat între un congresman republican și un secretar de stat arată dimensiunile grozăviei ticluite la București. Într-o tăcere totală, Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă (în care Ministerul Energiei e acționar majoritar), a semnat miercurea trecută un acord preliminar cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation (CGN), pentru continuarea proiectului construirii și operării reactoarelor 3 și 4 de la centrala Cernavodă.

PSD, ALDE și propaganda lor televizată au făcut zgomot pe multe alte subiecte, unele de-a dreptul ridicole, dar n-au suflat o vorbă despre înțelegerea cu chinezii.

Americanii au aflat și s-au alarmat. Trupele americane din Dobrogea apără integritatea teritorială a României, avioanele și navele americane înfruntă agresivitatea rusească din Marea Neagră, iar la câteva zeci de kilometri distanță sunt invitați chinezii, să controleze domeniul nuclear al României!

Gravitatea situației este redată foarte bine în întrebarea pusă de Adam Kinzinger,congresman republican de Illinois, secretarului Energiei, Rick Perry, într-o dezbatere din Subcomisia pentru energie a Congresului SUA.

Kinzinger a făcut mai întâi o scurtă informare: „Sunt îngrijorat că aliații noștri români iau serios în calcul să facă afacerea cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation. Săptămâna aceasta, România a semnat un acord preliminar cu firma chineză pentru construcția a două noi reactoare, în valoare de câteva miliarde de dolari. Avem companii americane care își doresc să construiască, dar oferta lor a fost refuzată de Guvernul României din cauza influenței crescânde a Chinei în România. Pentru a înrăutăți lucrurile și mai mult, cele două noi reactoare nucleare sunt amplasate lângă Marea Neagră, la câțiva kilometri de baza MK (Mihai Kogălniceanu – n. red.), unde avem soldați americani”.

Apoi, congresmanul Kinzinger a lansat întrebarea: „Din punctul de vedere al securității naționale, sunteți îngrijorat din cauza acestei investiții a Chinei în infrastructura energetică a aliatului nostru?”. Ministrul Perry a răspuns: „Da”.

Plină de substanță este și următoarea întrebare adresată de congresmanul Kinzinger secretarului Energiei: „Cum ne putem angaja cu România astfel ca procesul de selecție să fie transparent și corect?”.

Așadar, în Congresul american există bănuieli sau chiar informații că procesul de selecție, pentru Cernavodă, nu e transparent și corect.

Mai mult: oferta companiilor americane a fost refuzată de Guvernul României, fiind preferată cea a chinezilor.

Și o altă certitudine a americanilor: influența crescândă a Chinei în România

Situația e foarte gravă. America este partenerul nostru strategic, ea ne apără de eventuale pericole, dar Guvernul PSD-ALDE refuză America atunci când e vorba de investiții strategice!

Dacă ar fi fost aleasă o ofertă europeană, ar fi de înțeles: România e parte a Uniunii Europene, avem interese comune. Dar să sfidezi atât Europa, cât și SUA, adică să-ți ignori partenerii strategici, este o decizie pe cât de scandaloasă, pe atât de periculoasă pentru securitatea României.

Acesta este un caz care trebuie pus urgent pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Iar mișmașurile lui Dragnea & Tăriceanu cu chinezii trebuie oprite de urgență!

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Plângere penală la DIICOT împotriva lui Dragnea. Președintele PSD a instigat la comiterea de violențe

Dictatură pe față! Carmen Dan anunță anchetarea protestatarilor anti-PSD

Informație BOMBĂ în cazul otrăvirii Doinei Pană. Printre suspecți se află și un GREU PSD

EXPLOZIV! Dragnea a FURAT şi propriul mandat de deputat! PNL sesizează Curtea Constituțională

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: