Home / POLITICĂ / O țară întreagă așteaptă Ordonața Militară cu eliminarea pensiilor speciale

O țară întreagă așteaptă Ordonața Militară cu eliminarea pensiilor speciale

Deputatul Claudiu Năsui a publicat o situație a costurilor bugetare cu pensiile speciale, acestea ajungând la circa 0,8 miliarde de lei pe lună, deci vor atinge aproape 10 miliarde de lei pe tot anul 2020. El a cerut Guvernului desființarea sau impozitarea lor cu 90%.

“Să ne uităm în ianuarie și februarie 2020 cât am cheltuit pe pensii speciale. În total, peste 1,6 miliarde de lei din banii noștri luați prin taxe și impozite, s-au dus în pensii speciale. Pensii care nu respectă principiul contributivității, stabilite din formule speciale.

Dacă banii aceștia ar fi fost investiți în sistemul medical am fi fost într-o situație mai bună acum.

Dar haideți să ne gândim cum ar putea arăta România, cum ar putea arăta spitalele noastre, dacă zecile de miliarde de lei cumulate de până acum în aceste pensii ar fi fost folosite pentru investiții sau pentru a ajuta economia“, a scris Năsui, pe Facebook.

Jurnalistul Mircea Marian a atras și el atenția că a venit vremea ca ”specialii” să înțeleagă că măcar acum e vremea să mai renunțe la privilegii.

”Sute de mii de oameni vor rămâne șomeri, mediul privat va fi la pământ. E momentul ca toți acești “speciali“ ai statului să înțeleagă că măcar acum e vremea să mai renunțe la privilegii, să nu mai fugă la nenea Dorneanu dacă cineva vrea să le ia un leu din pensioarele de până-n 74.000 de lei pe lună. Solidaritate. Măcar temporar, până reconstruim țara demolată de pandemie.”, a scris jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Deputatul PSD Alfred Simonis susține și el că în această perioadă de criză impozitarea drastică a pensiilor speciale reprezintă o prima măsură de bun-simț. Banii ar fi mai utili dacă ar fi redirecționați spre sistemul de sănătate, spune deputatul.

„Pensiile speciale trebuie tăiate! Iar banii economisiți să meargă la Sănătate!

Foarte mulți români suferă în aceste momente din cauza crizei. Mulți au fost deja trimiși în șomaj tehnic, alții își văd afacerile năruite și un viitor deloc fericit în față. Ei nu trebuie lăsați singuri să suporte efectele grave ale acestei crize, în timp ce alții se bucură în continuare de pensii speciale de zeci de mii de lei.

Este timpul să facem ordine! Impozitarea drastică a pensiilor speciale este prima măsură de bun-simț! Acei bani sunt mai utili azi pentru a cumpăra echipamente de protecție pentru medici, ventilatoare sau alte materiale sanitare de maximă urgență.

Voi merge până la capăt și vreau ca acest proiect să treacă cât mai repede prin Parlament. Pentru că solidaritatea nu trebuie doar declarată, ci demonstrată prin fapte!”, a transmis Alfred Simionis.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ponta, portavoce a propagandei regimului comunist de la Beijing: ”America, agresoare a României”

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol scris …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: