Home / ACTUALITATE / Motivul halucinant pentru care guvernul Dăncilă scumpește curentul electric

Motivul halucinant pentru care guvernul Dăncilă scumpește curentul electric

Guvernul umblă iar la buzunarele românilor. De la 1 iulie tarifele de transport şi distribuţie a energiei electrice vor creşte. Majorarea se va regăsi în factură, anunță Newsteam.ro.

Credeți că există vreo diferență între PNL și PSD?

View Results

Loading ... Loading ...

Consumatorii finali de electricitate vor plăti, în facturi, tarife mai mari pentru transportul şi distribuţia energiei electrice, potrivit noilor reglementări elaborate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Guvernul a decis, peste capul ANRE, să legifereze un nivel mai mare a ratei reglementate de rentabilitate pentru actuala perioadă de reglementare, care a început la 1 ianuarie 2019. Nivelul RRR decis de Guvern este de 6,92%, care se aplică bazei de active reglementate, semnificativ mai mare decât nivelul actual (care a fost redus de ANRE), de 5,66% pentru activele existente şi 6,66% pentru cele noi, conform economica.net.Potrivit unui ordin ANRE publicat deja în Monitorul Oficial, costurile de capital prognozate determinate de aplicarea provederilor art. 79 alin (8) din Legea energiei electrice şi a gazeor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, se includ în veniturile liniarizate aferente celei de-a patra perioade de reglementare. Corecţiile rezultate aferente perioadei corespunzătoare din anul 2019 sunt luate în considerare la stabilirea tarifelor de distribuţie aplicabile în anul 2019, începând cu data de 1 iulie 2019.

Companiile care vor avea de câştigat de pe urma tarifelor mai mari sunt operatorul reţelei naţionale de transport Transelectrica şi cele patru companii de distribuţie: Enel, Electrica, E.On şi CEZ,. Menționăm că Transelectrica este entitate economică a statului, pe când distribuitorii sunt privați.

Companiile s-au plâns că nivelul redus al RRR afectează puternic capacitatea lor de a face investiţii în modernizarea reţelelor. Altfel spus, aceste companii nu au investiti nimic din banii lor, ci din banii luați, cu voia guvernului, de la cetățeni. Mai mult, pe distribuție nu poate exista concurență, este un serviciu de monopol natural. Întrebarea care s- pus mereu a fost: pentru ce s-a privatizat distribuția energiei electrice dacă este monopol? Nu s-a răspuns niciodată.

Care credți că este cea mai îndreptățită persoană se preia conducerea PSD, după ce Dragnea a fost arestat??

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI: 

Gravidă agresată de jandarmi. Soțul femeii, catalogat drept ”prost” de jandarmul care a lovit femeia

Remus Borza: M-am înscris în PSD pentru că au făcut lucruri bune pentru ţară

Băsescu șterge pe jos cu Orban, după ce liderul PNL s-a pus cu bunghiul pe lefurile IT-iștiilor

Caramitru: ”Antena 3 trebuie boicotată. Gâdea, Badea și toți nenorociții de acolo să fie dați afară”

About expresmedia.ro

Check Also

Procuror, dezvăluiri grave: ”România riscă să devină groapa de gunoi a Europei”

Teodor Nita, candidat la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: