Home / ACTUALITATE / Moise Guran: Doamna Kovesi este singurul bărbat adevărat de care s-a împiedicat Dragnea

Moise Guran: Doamna Kovesi este singurul bărbat adevărat de care s-a împiedicat Dragnea

Jurnalistul Moise Guran este convins că Liviu Dragnea nu se va lăsa până nu o va distruge „fara scrupule” pe Laura Codruța Kovesi. „Doamna Kovesi este, de fapt, singurul bărbat adevărat de care s-a împiedicat Liviu Dragnea în cariera sa”, scrie Guran.

Într-un text publicat pe blogul sau, Moise Guran argumentează limpede de ce acțiunea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție este motivată politic, fiind pusă la cale de Liviu Dragnea.

”Citarea în pripă, cu două zile înainte să plece, sugerează că o astfel de capcană i se pregătea de fapt. Nu, nu-mi spuneți că pesedistii din parlamentul European nu ar fi aflat! Procurorii ăștia de la secția înființată de Tudorel deja au comis o gravă ilegalitate (din aia de CEDO) când au comunicat pe Legea 544, cea referitoare la accesul la informațiile publice, câte plângeri (dosare de urmărire în rem) are Codruța Kovesi. Asta este o chestiune foarte urâtă, pentru că legea respectivă nu la acest tip de informații se referă. Plângerea penală poate fi și calomnioasă și de aceea această fază a procesului penal nu este publică ci este secretă. De altfel, un procuror profesionist nu are niciun interes ca un potențial suspect să afle că există o plângere penală împotrivă sa – pentru că acesta poate ascunde probe, poate aranjă mărturii și așa mai departe. Comunicarea publică a celor 18 dosare deschise în urmă unor plângeri îndreptate împotrivă Codrutei Kovesi (niște aberații, dacă mă întrebați pe mine) arată reaua credință a procurorilor de la Secția făcută de Tudorel. Nu se poate pune problema de slabă pregătire, n-aveau cum să nu știe că Legea 544 se referă la informații publice, nu la altceva.

Acum, adevărată întrebare este ce impact va avea toată șarada asta asupra procedurii, aflată într-o fază avansată, de selecție pentru procurorul șef al Parchetului European. Nimeni nu cred că știe să răspundă la această întrebare. Începerea urmăririi penale împotriva doamnei Kovesi, așa cum spunea și ea la Europa FM, o discreditează. Asta s-a și urmărit. Chiar dacă parlamentării europeni vor considera că gestul autorităților române este cusut cu frânghie și vădit neserios, ei nu au cum să aibă acces la dosarul respectiv. Ar trebui să o creadă pe cuvânt, ceea ce poate vor face, poate nu o vor face. Apoi, procurorul european nu beneficiază de niciun fel de imunitate, ceea ce înseamnă că procedura urmăririi penale va continua, indiferent că doamna Kovesi este numită. Parlamentarii europeni, dar și cei din Consiliul European își vor pune problema exact așa – e ok că Parchetul European să pornească la drum șchiop, cu un om cercetat pentru cine știe ce? De aceea vă și spun că, deja, anchetarea doamnei Kovesi și-a atins scopul, indiferent că mai târziu Secția Specială decide clasarea dosarului sau punerea ei sub acuzare. Este o ambuscadă, una destul de încropită (făcută în pripă), judecând după cum s-au desfășurat evenimentele. Probabil au fost surprinși de faptul că s-a clasat pe primul loc la concursul tehnic al Comisiei.

Știrea a produs, cum era și firesc, o mare emoție în România. Cei care au pus în scenă toată această afacere nu cred că n-au anticipat faptul că o martirizează astfel pe Kovesi, dar n-au mai avut ce face, semn că riscul pentru ei ca ea să devină procuror-șef european este totuși foarte mare. Deja opoziția față de numire, făcută de Tudorel Toader și de pesediști, a determinat o reacție puternică, căci o petiție de susținere a doamnei Kovesi a strâns peste 110 mii de semnături în ultima săptămână. Lumea ar face ceva ca să o apere, dar nu știe ce, așa că semnează petiții pe internet și dă likeuri pe facebook.

Frica de Kovesi este atât de mare încât Dragnea, Voiculescu și ceilalți penali au decis că asta nu mai contează față de riscul ca doamna Codruța Kovesi să devină procuror european. Au dat-o afară pe ușă, au umilit-o și au călcat-o în picioare pe la televiziunile lor, au umplut creierele românilor cu informații false despre ea, dar uite că ea nu se lasă ci era pe punctul să revină, mai puternică decât era la DNA. Gestul lor de acum confirmă doar faptul că doamnă Kovesi este, de fapt, singurul bărbat adevărat de care s-a împiedicat Liviu Dragnea în cariera sa. Și o va distruge fără scrupule, fără ezitări și fără să mai țină cont de lege, de aparențe sau de „mofturi democratice”. Dragnea a pus mâna pe magistrați, și-a făcut propriul lui Parchet, are la degentul mic Inspecția judiciară și își alege judecătorii care să-l judece la Curtea Supremă. Greco, Comisia de la Veneția, MCV, toți aceștia s-au opus înființării Secției Speciale și au cerut explicit demiterea conducerii Inspecției Judiciare, ambele fiind instrumente politice evidente. NU MAI CONTEAZĂ! Pentru Dragnea, Europa NU mai contează. În timp, și-a construit propriul apărat represiv, cu care acum își instaurează dictatura”, scris Guran pe blog.

În continuare, el sugerează este nevoie ca românii să iasă în stradă.

”Vremea petițiilor comentariilor pe internet trecut. incepe”, spus Guran pe Facebook. (Sursa: Aktual24.ro)

Alegeri prezidențiale 2019. Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Șefa PPE din Comisia LIBE a Parlamentului UE: ”Guvernul de la București adoptă tactici de tip fascist”

Prestigioasa agenție de presă Reuters arată ticăloșia puterii de la București în cazul Kovesi

Sluga PSD confimă că fosta șefă a DNA este anchetată în urma plângerii lui Ghiță – dacnews.net

BREAKING NEWS Firmele înființate de Firea sunt ILEGALE! Decizia Curții de Apel este DEFINITIVĂ

About expresmedia.ro

Check Also

S-a ales praful de un dosar de evaziune de 10.000.000 lei. Procurorul a măsluit declarațiile

Un procuror a descoperit taximetrie măsluită fiscal. Apoi judecătorii au descoperit că procurorul măsluise declarații, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: