Home / POLITICĂ / Ministrul Economiei acuză Opoziția că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

Ministrul Economiei acuză Opoziția că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

Niculae Bădălău (PSD), ministru al Economiei, susține că, dacă va fi dărâmat Guvernul PSD-ALDE, iar Opoziția va ajunge la putere, vor fi „concedieri masive în rândul bugetarilor”.

Într-o postare pe contul său de Facebook, ministrul Economiei arată că „există două categorii de viziuni politice: una care vrea dezvoltare, fiind orientată spre construcție și alta care este orientată spre distrugere”.

Prima „viziune” este cea a PSD, care ar avea ca rezultat „cel mai ridicat număr de contracte de muncă din ultimii ani”. „Cea de-a doua, a Opoziției care vrea să dărmâne Guvernul, propune «introducerea principiului 85/15= salariații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie», ceea ce implică demararea unor concedieri masive în rândul bugetarilor, în eventualitatea în care opoziția ajunge la guvernare. Este vorba despre concedierea a 700.000 de angajați din sectorul public, o cifră similară numărului locurilor de muncă pierdute în perioada de criză”, scrie Bădălău.

Citește și ”Premierul României a trimis o coroană cu flori la înmormântarea unui bulibașă din Gilău

În încheiere, social-democratul concluzionează că acesta ar fi „motivul pentru care Opoziția dorește puterea: pentru a ne întoarce în timp cu aproape zece ani de zile”.

Niculae Bădălău face referire la o declarație a senatorului PNL Florin Cîțu, potrivit căreia o guvernare liberală condusă de PNL ar trebui, „în primele 24 de ore”, să adopte o serie de măsuri, de la demiterea conducerilor tuturor instituțiilor de stat care acționează politic la eliminarea unor taxe și introducerea principiului ca angajații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie. (Sursa: Digi24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ei sunt parlamentarii de Olt care de 10 zile fug de cazul Caracal

Nici macar unul dintre senatorii si deputatii care reprezinta judetul Olt in Parlamentul Romaniei nu …

One comment

  1. Daca PSD are o „viziune” spre dezvoltare de ce in acesti doi ani de guvernare investitiile au scazut dramatic ? O teorie marca specialistul Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: