Home / ACTUALITATE / Ministrul Apărării Naționale a adus un omagiu rușinos unui trădător de țară, unei relicve sovietice

Ministrul Apărării Naționale a adus un omagiu rușinos unui trădător de țară, unei relicve sovietice

Impostorii presei plaiurilor mioritice post-decembriste își arată iarăși fața hidoasă, scrie Ziaristii.com. Într-un avânt idiot, jurnaliști de la importante instituții de presă naționale românești titrează cu litere de-o șchioapă: „Doliu în Armata Română. A murit generalul Marin Dragnea, veteran de război!”

Cine credeți că are cele mai multe șanse să câștige primăria Capitalei?

View Results

Loading ... Loading ...

Cât de ticălos să fii, încât să faci erou și mare personalitate a Armatei Române dintr-un trădător nenorocit, care a adus mult rău țării noastre?

Cât de politruc nemernic să fie funcționarul Ministerului Apărării Naționale care, într-o postare pe un blog al ministerului, îl gratulează pe trădătorul mort cu apelativul „distinsul veteran”?

Cât de dezinformat și lipsit de onoare militară este generalul Nicolae Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, încât să dea onorul unui trădător, ignorând răul imens pe care acest individ l-a făcut țării și Armatei Române prin trădările comise?

Zice generalul-ministru, într-un fel de delir cu pretenții de laudatio postumă:

„Într-un asemenea moment, în care am pierdut nu numai un mare general al armatei române, ci un mare om, care a lăsat în urmă o viață și o carieră exemplară, cuvintele rostite nu reuşesc să exprime tot ceea ce am dori să spunem.

Generalul Marin Badea Dragnea, un militar desăvârşit, călit la flacăra înaltelor idealuri ale dragostei faţă de ţară, a trecut astăzi la cele veșnice.

Ofițer de carieră al Armatei României, generalul Dragnea a fost un model pentru multe generații de militari. Ne-a învăţat cu eleganţă lecţia demnităţii şi a patriotismului, dovedindu-ne că iubirea de Patrie este cea mai nobilă virtute pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem.

Generalul Dragnea îşi va reîntâlni, în Ceruri, mulţi dintre camarazii pentru demnitatea cărora a luptat cu atâta patimă, atât ca ofiţer şi general activ al armatei, cât şi după trecerea în rezervă. (…)

De numele generalului Dragnea este legată și o altă perioadă din istoria României, în care sportivii noștri obțineau rezultate deosebite la Jocurile Olimpice. În cei 12 ani în care a ocupat funcția de președinte al Comitetului Olimpic Român, țara noastră a obținut cele mai mari succese sportive la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Moscova (1980) și Los Angeles (1984), având unele dintre cele mai bune clasări din toate timpurile. (…)

A fost o legendă încă din timpul vieţii şi va rămâne, cu siguranţă, un exemplu de virtute, de onestitate, un model de conduită pentru multe generaţii de ofiţeri de acum înainte.

În calitate de ministru al apărării naţionale şi de militar care păstrează în suflet, cu mândrie, valorile fundamentale ale ostaşului român – onoarea, demnitatea, disciplina şi solidaritatea – vă prezint, Domnule General Marin Dragnea, onorul întregii Armate Române.

Vă vom păstra o veşnică preţuire şi amintire şi vă asigurăm că vă vom urma exemplul, împlinind datoria sacră de a lupta cu tenacitate şi determinare pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale ţării, oriunde şi oricând ni se va cere, aşa cum dumneavoastră, bunule şi brav camarad de arme, ne-aţi învăţat„.

Odios omagiu! Oare acești pigmei din presa națională și din birourile elegante ale MApN nu cunosc cine a fost, cu adevărat, militarul trădător și politruc Dragnea Marin Badea?

Să le reamintim!

Trădătorul Dragnea – de la dezertor înrolat în Divizia „Tudor Vladimirescu” la coordonator al represaliilor militare împotriva revoltei anticomuniste a studenților timișoreni din 1956.

Dragnea Marin Badea a luptat ca soldat al Armatei Române, înaintat apoi la gradul de sergent, pe Frontul de Est, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. În anul 1942 cade prizonier la sovietici. În prizonierat fiind, acceptă să trădeze jurământul de credință și loialitate față de Țară, depus ca militar al Armatei Regale Române, înrolându-se ca voluntar în Divizia „Tudor Vladimirescu”, constituită de sovietici în 1943 din soldați și ofițeri români dezertori. În cadrul Diviziei „Tudor Vladimirescu” este înaintat la gradul de sublocotenent, în anul 1944. Cei care coordonau operațiunea de îndoctrinare a militarilor din diviziile de trădători „Tudor Vladimirescu” și „Horia, Cloșca și Crișan” erau cominterniștii Ana Pauker și Valter Roman (tatăl lui Petre Roman), care în timpul războiului au stat în Uniunea Sovietică.

În perioada ocupării României de Armata Roșie, trădătorul Marin Badea Dragnea este avansat la gradul de locotenent și numit, în octombrie 1947, locțiitor politic al comandantului Batalionului 3 Tancuri din Brigada 3 Tancuri. Aceeași funcție de militar politruc o ocupă în perioada 1949-1952 în cadrul mai multor unități ale Armatei Române: Divizia 2 Vânători de Munte, Divizia 5 Infanterie, Divizia 1 Vânători de Munte și Divizia 57 Vânători de Munte. De precizat că locțiitorul politic era trimisul Partidului în unitatea militară și se ocupa, printre altele, cu învățământul politic al cadrelor militare, adică îndoctrinarea ideologică a soldaților și ofițerilor români stabilită de puterea comunistă de la București, la ordinul lui Stalin.

Între 1952-1954, Dragnea Marin Badea urmează cursurile Academiei Marelui Stat Major al URSS, fiind instruit în spiritul loialității față de Uniunea Sovietică și de interesele militare sovietice în România și Europa de Est.

În timpul Revoluției anti-comuniste din Ungaria, în anul 1956, trădătorul Dragnea Marin Badea, în grad de colonel și în calitate de comandant al Corpului 38 Armată și al Garnizoanei militare Timișoara, a coordonat acțiunile militare de represiune a revoltei anticomuniste declanșată de studenții timișoreni. Există mărturii despre faptul că unitățile Armatei Române, la ordinul colonelului Dragnea Marin Badea, au deschis focul asupra căminelor studențești unde se baricadaseră studenții. Au fost arestați peste 700 de studenți anticomuniști, iar dintre aceștia, aproximativ 80 de studenți au fost exmatriculați și condamnați la pedepse cu închisoare de până la 8 ani.

Colonelul (r) Eftimie Ionescu, locțiitor politic al colonelului Dragnea în Garnizoana Militară Timișoara, declara despre rolul trădătorului în represiunea revoltei studențești anticomuniste de la Timișoara: „În timpul contrarevoluției din Ungaria, la Timișoara apăruseră fenomene de dezordine. Generalul Dragnea i-a chemat pe manifestanți într-o sală și le-a spus: «Astâmpărați-vă! Nu avem nevoie de haos și dezordine în oraș». Ei l-au huiduit, au folosit cuvinte nepotrivite la adresa organelor de partid și de stat. Atunci Dragnea ne-a spus: «Luați-i!». Au fost îmbarcați în camioane și duși la cazărmile din Beșcheret…”

Regimul comunist l-a răsplătit pe trădătorul Dragnea pentru contribuția la înăbușirea sângeroasă a revoltei studenților timișoreni, avansându-l la gradul de general-maior și promovându-l în diferite funcții militare la nivelul unităților și comandamentelor Armatei Române.

Între anii 1974 și 1984 a fost președintele Comitetului Olimpic Român, contribuind la exploatarea politică a rezultatelor remarcabile ale sportivilor români și la transformarea Comitetului în instrument al propagandei instrumentate în Occident, de Nicolae Ceaușescu, pentru regimul său.

Armata Română – un azil de impostori și politruci?

Reacția oficială a reprezentanților Ministerului Apărării Naționale la moartea trădătorului Dragnea Marin Badea, odele grețoase aduse acestui fost dezertor și politruc sunt simptomatice pentru criza din interiorul Armatei Române.

Mentalitatea din rândul corpului superior de ofițeri nu este una europeană, modernă, orientată definitiv spre valorile democratice promovate de Uniunea Europeană și apărate de NATO. Dimpotrivă, a fi ofițer superior înseamnă pentru mulți deținători ai acestei funcții să beneficiezi de salarii imense, fără a le justifica prin pregătire militară și contribuție reală la reformarea și profesionalizarea Armatei Române.

La acest moment, Armata țării este o armată birocratizată, controlată de grupuri de influență constituite din „generali de mucava” și politicieni din diferite partide. O armată prea puțin înzestrată cu tehnică de luptă modernă, așa cum o cer standardele NATO, cu efective în care numărul de ofițeri superiori este mult prea mare în raport cu trupa. O armată care, ca și restul societății noastre, refuză să se modernizeze, să se eficientizeze și să-și ocupe, în Europa, locul pe care l-ar merita, în temeiul eroicelor tradiții militare românești.

Jertfa militarilor români pe câmpurile de luptă din Afganistan și Irak, întru apărarea Lumii Libere și a valorilor democrației euro-atlantice, este murdărită de politrucii și birocrații care se lăfăie prin MApN și prin diferite comandamente militare încă birocratizate și ineficiente.

În acest context, mesajul ministrului Apărării la moartea trădătorului Dragnea este unul politic, prin conținutul său idolatru. Să ridici osanale unui dezertor care a trădat Armata Română pentru a se înrola în divizia stalinistă de trădători „Tudor Vladimirescu”, să lauzi până aproape de venerare un fost ofițer responsabil cu îndoctrinarea stalinistă a cadrelor Armatei Române, să te închini la fantoma unui nemernic care a ordonat Armatei să tragă asupra căminelor în care se baricadaseră studenții anti-comuniști din Timișoara anului 1956, toate astea înseamnă că, indirect, aduci slavă lui Stalin și dictaturii comuniste.

Totuși, dincolo de această gafă teribilă, domnul ministru al Apărării Naționale, generalul Nicolae Ionel Ciucă, are șansa să contribuie la accelerarea reformei Armatei Române printr-un gest pe care situația îl cere: demisia!

Cât despre trădătorul Dragnea Marin Badea, dezertorul înrolat în Divizia stalinistă „Tudor Vladimirescu”, un singur gând: să-i ierte Dumnezeu trădarea și răul imens făcut acestei țări!

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: