Home / POLITICĂ / Mihai Tudose, un nou discurs savuros: ”PSD nu este de stânga, este Ali Baba și cei 40 de hoți”

Mihai Tudose, un nou discurs savuros: ”PSD nu este de stânga, este Ali Baba și cei 40 de hoți”

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, i-a îndemnat pe românii care simpatizează cu stânga politică să voteze cu Pro România, el atrăgând atenția că PSD nu este ”de stanga”, ci ”Ali Baba și cei 40 de hoti”, scrie Aktual24.ro.

”Suntem singurul partid de stânga, PSD nu este de stânga, ci Ali Baba și cei 40 de hoți. Nimeni din guvernul pe care l-am condus nu mai este în PSD. Nu ne mai întoarcem la PSD. Nici partidul nu mai e și nici la cine. Toți cei care merg la Parlamentul European cu tricou cu PSD vor fi paria, nu va sta nimeni de vorbă cu ei. Noi suntem adevărații reprezentanți ai social-democrației din Romania”, a declarat Tudose, duminică.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat duminică, la lansarea candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare, că locul său și al colegilor săi din Pro România nu va fi alturi de cei pe care îi critică acum. După ce participanții la lansare au vizionat un film în care apăreau lideri ai PSD în situații care au fost criticate de opinia publică, Ponta a spus că a dorit rularea acelui film pentru că atunci când a stat lângă ei, a greșit foarte tare. “Va rog să nu mă lăsați să uit acest lucru!”, le-a cerut el celor prezenți.

”Am fost odată pe stadion cu foarte mulți oameni și foarte mulți au ințeles că e vorba de aroganță, de sfidare, foarte mulți au înțeles pe bună dreptate că în loc să fiu între oameni am încercat să fim deasupra lor. (…) Să nu facem de două ori aceeași greșeală! Cred că modestia e mai importantă, că realismul e a mai important”, a afirmat el.

Ponta a acuzat “cea mai dură campanie impotriva apartenenței României la Europa” și a avertizat că există riscul repetării crizei economice.

Referindu-se la unii dintre cei care l-au criticat atunci când era prim-ministru, el a spus că aceștia au învățat “că întotdeauna se poate mai rau”.

“Cea mai imprtanta provocare în acest moment pentru noi toți cei din Pro România, este că nu ne întoarcem niciodată în timp, nu ne întoarcem niciodată fața de cei pe care azi îi criticăm. E un proiect de viitor, nu un proiect care să ne întoarcă în timp” a spus Ponta, răspunzându-le celor care acuză că urmează o alianță cu PSD.

“De ce locul nostru nu este alturi de cei pe care-i criticăm., de ce nu putem fi din nou impreuna” a întrebat retoric Victor Ponta, argument fiind imagini cu Liviu Dranea invitând un jurnalist în baie, dar și cu Viorica Dăncilă făcând afirmații sau gesturi catalogate drept gafe de către opinia publică, precum și cu alți reprezentanți ai PSD.

“Daca eu o să uit, să nu mă lăsați dumneavoastră să uit”, s-a adresat el sălii. „Atunci când am stat lângă ei, am greșit foarte tare vă rog să nu mă lăsați să uit acest lucru”.

El a spus că „nimeni nu poate să teleormanizeze România și nimeni nu poate să conducă țara noastră cu un Fidesz cu accente de Dambovița”.

”200.000 de euro întră azi în coturile unui partid politic care folosește acei bani pentru campanii împotriva noastră, pentru postaci. (…) Când stăteau lângă mine pe scenă de nu mai aveam loc să respir, nu mai eram securist și mason, acum am aflat chestia asta. Depinde doar de noi să dovedim că putem face lucrurile bune pe care le-am făcut, că învățam din greșeli. (…) Cred că dacă ne ținem de ce am pornit, Pro România va fi în 2020 principalul partid de centru-stânga și în 2024 va fi principalul partid al țării. Nu am făcut Pro România pentru alegerile pentru PE. Nici măcar pentru prezidențiale și pentru locale. L-am făcut a avea un proiect în care să muncim împreună pe termen lung”, a afirmat el.

Care credeți că este cea mai potrivită întrebare pentru referendumul de pe 26 mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

Ei sunt parlamentarii de Olt care de 10 zile fug de cazul Caracal

Nici macar unul dintre senatorii si deputatii care reprezinta judetul Olt in Parlamentul Romaniei nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: