Home / ACTUALITATE / Mihai Chirică se laudă că face săptămânal testul pentru coronavirus

Mihai Chirică se laudă că face săptămânal testul pentru coronavirus

Mihai Chirică, primarul municipiului Iași proaspăt recrutat de PNL, anunțat într-o emisiune televizată la postul local Life TV că își face săptămânal un test pentru a vedea dacă este infectat cu coronavirus, transmite publicația ReporterIS.

Chirica a pretins că este obligat prin lege să facă aceste pentru că este primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași.

„Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a declarat Chirica, potrivit ReporterIS.

Problema e că în România testările se fac doar în cazuri strict stabilite de autoritățile sanitare: sunt testați doar cei cu simptome și contactele lor, în urma anchetei epidemiologice, precum și cei veniți din străinătate, din „Zonele Roșii”.

Potrivit medicilor infecționiști din România, testul de Covid 19 nu se face în niciun caz la cerere. Testarea în masă este foarte costisitoare. Astfel că, în România, dar și în alte state din lume, se face, cu puține excepții, doar în context epidemiologic.

Un important medic ieșean de la Spitalul de Neurochirurgie a avut un singur comentariu referitor la acest caz: „Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Sănătății: Am cerut închiderea Sucevei pentru că 1.000 de persoane umblă libere prin oraș

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre criza din Suceava după ce situația a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: