Home / ACTUALITATE / Meleșcanu, pus la punct de o jurnalistă BBC pe tema amnistiei pentru liderii corupți de la București

Meleșcanu, pus la punct de o jurnalistă BBC pe tema amnistiei pentru liderii corupți de la București

După mai multe ieșiri în presa internațională, în contextul preluării de către România a președinției rotative a UE, ministrul de externe Teodor Meleșcanu a fost pus la punct, pe un ton extrem de ferm, de o jurnalistă BBC pe tema amnistiei menite să îl scape pe Liviu Dragnea și pe ceilalți lideri condamnați pentru corupție. 

Presat de jurnalista BBC, Meleșcanu nu a respins nicidecum varianta adoptării legii amnistiei și grațierii, însă a recurs la vechiul pretext potrivit căruia o astfel de măsură s-ar justifica pentru că penitenciarele din România sunt supraaglomerate.
Jurnalist BBC: ”Liderul dvs a fost găsit vinovat de corupție, de aceea nu a putut ocupa funcția de premier. Acum vreți să introduceți legea amnistiei pentru a le permite politicienilor corupți să scape de pedeapsă. Ce fel de semnal dați în acest fel?”
Meleșcanu răspunde: ”Vreau să vă spun direct că una dintre problemele cu care se confruntă România este cea legată de penitenciare. Există o procedură de infringement în ceea ce privește supraaglomerarea acestora și analizăm posibilitatea de a încerca să găsim soluții pentru a oferi condiții de detenție mai bune. Din acest punct de vedere, analizăm posibilitatea de a folosi dispozitive electronice care permit ca cei condamnați …”
Jurnalista intervine și întrerupe întreaga argumentație a ministrului român de externe, pe un ton ferm: ”Domnule, mă scuzați, dar haideți să fim serioși. Vorbim despre corupție politică și dacă țara dvs, guvernul, va permite amnistia pentru politicienii găsiți vinovați. Asta este absurd!”
Meleșcanu: ”Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate statele dacă lucrurile nu merg bine, din perspectiva codului penal, există posibilitatea de a căuta alte soluții”. (Sursa: Hotnews.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Procuror, dezvăluiri grave: ”România riscă să devină groapa de gunoi a Europei”

Teodor Nita, candidat la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: