Home / POLITICĂ / LIVE Meciul anului în PSD: Puciștii vs. Dragnea

LIVE Meciul anului în PSD: Puciștii vs. Dragnea

Liderii PSD s-au reunit vineri în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) pentru a decide dacă Liviu Dragnea mai rămâne sau nu șef al partidului. Dragnea a negociat om cu om înaintea ședinței CEX amenințând cu pierderea guvernării în cazul detronării sale de la șefia partidului.

18.22: Până la această oră nu a fost deschis subiectul pozei în care Dragnea apare relaxat alături de Kovesi, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid

18.21: “Normal ca trebuie sa fie un vot”, a răspuns Liviu Dragnea vineri într-o pauză scurtă a CEX, când a fost întrebat de ziariști dacă va exista vreun vot la finalul ședinței PSD. Nu e clar însă la ce vot s-a referit Dragnea: un vot pentru susținere sa, un vot pentru susținerea cererilor puciștilor sau un eventual vot pentru excluderea unor puciști.

17.47: Ședința PSD se prelungește, au fost aduse sacoșe cu produse de patiserie și covrigi

17.43: Vicepremierul Paul Stănescu a avertizat în ședința CEX de vineri că premierul Viorica Dăncilă riscă un dosar penal și pedeapsa cu închisoarea dacă Liviu Dragnea o forțează să dea o ordonanță de urgență pentru amnistie.

16: 40 Adrian Țuțuianu a prezentat în CEX cifrele unui sondaj, identice cu cele din scrisoarea anti-Dragnea, potrivit cărora PSD ar fi la 25-30%, potrivit unor surse participante la discuție. Întrebat de liderii PSD cine a făcut sondajul, el nu ar fi spus sursa.

16.18: Paul Stănescu a spus în ședința CEX că s-a vorbit prea mult de amnistie și grațiere și că ar fi trebuit dată în an centenar

16.08: Gabriela Firea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD în jurul ora 16.00 – surse din CEX

15:40 Până acum au vorbit peste 20 dintre cei 65 de membri ai CEX. Nu a fost cerută nicio demisie și nicio excludere. Ședința s-ar putea prelungi pentru că sunt mulți care vor să ia cuvântul

14.50 A vorbit Viorica Dăncilă. Nu s-a poziționat nici pro, nici contra Dragnea. A spus că dorește să rămână în continuare la șefia Guvernului

14.25 Potrivit unor surse participante la CEX, până acum au vorbit Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu și Rovana Plumb. Nu a fost cerută demisia lui Liviu Dragnea. Cel mai probabil azi nu se va lua nicio decizie, urmând ca un nou CEX să fie convocat pentru săptămâna viitoare

13:45 Participanții la CEX nu au voie cu telefoanele mobile în ședință.

13:25 Robert Negoiță, înainte de CEX: “Sper sa nu fie niciun vot. Evident ca sunt de acord cu scrisoarea. Vad 2 variante; să învățăm cu toții o lecție sau să iasă o răsmeriță și pierde toată lumea. De la altă variantă în afara demisiei nu plec”.

13:20 Organizaţia PSD Suceava a decis, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean de vineri, susţinerea unităţii partidului şi a actualului preşedinte la nivel naţional, Liviu Dragnea. Într-un comunicat de presă remis AGERPRES după şedinţă se arată că organizaţia suceveană a PSD nu agreează divizarea partidului şi disensiunile create, ce riscă să conducă la scindarea partidului.

13:15 Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Liviu Dragnea va rămâne la şefia PSD şi după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în urma negocierilor pe care le-a avut cu cei nemulţumiţi din partid

13.10 Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că semnatarii scrisorii anti-Dragnea trebuie să explice acest demers, despre care a susţinut că a produs un deficit de imagine partidului, şi să suporte rigorile Comitetului Executiv.

13:05 Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că susţine varianta unei dezbateri reale şi a unei analize serioase a problemelor din partid. Buzatu a declarat, pentru AGERPRES, că nu se poziţionează nici de partea lui Liviu Dragnea, nici de partea contestatarilor acestuia, precizând că ambele tabere care s-au format în partid trebuie să fie ascultate.

13:00 A început ședința CEX. Dragnea a anunțat că nu va cere excluderea niciunuia dintre contestatarii săi.
12:45 Ședința CEX întârzie să înceapă. Liviu Dragnea este încă la el în birou împreună cu Viorica Dăncilă și alte persoane, precum: Carmen Dan, Rovana Plumb, Gabriel Zetea (Maramureș), Claudiu Manda (Dolj), Daniel Florea (Sectorul 5), Horia Teodorescu (Tulcea), Mafrian Oprișan (Vrancea), Felix Stroe (Constanța), Ionel Arsene (Neamț), Marius Dunca (Brașov), Olguța Vasilescu și Darius Vâlcov.
12.30 – Înainte de CEX, tabăra anti-Dragnea a avut o ședință în biroul lui Adrian Țuțuianu de la Senat. S-au întâlnit: Gabriela Firea, Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Marcel Ciolacu, Ioan Dîrzu, Gabriel Petrea, Marian Neacșu, Mihai Tudose, Robert Negoiță și Rodica Nassar.

12:25 Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu – semnatarii scrisorii anti-Dragnea -, au ajuns la CEX. ”Miza ședinței de azi a CEX e excluderea mea din PSD și remanierea lui Paul Stănescu și Tudorel Toader, doi miniștri foarte buni care îl irită pe Liviu Dragnea. Am ajuns la execuții politice”, a declarat Firea.

12:20 În biroul lui Liviu Dragnea a intrat și Horia teodorescu, liderul PSD Tulcea. El a declarat că nu știe în acest moment cum va vota în CEX, se va hotărî în funcție de cum vor evolua dezbaterile

12.10: Premierul Viorica Dăncilă a venit la Parlament împreună cu Carmen Dan și Rovana Plumb. ”Voi da mesajul meu în CEX. Așa cum am spus, lucrurile trebuiesc lămurite în CEX”

12.04: Și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a intrat la Liviu Dragnea în birou

11.50: Pelerinaj în biroul lui Dragnea: au intrat Șerban Nicolae, Gabriel Zetea (Maramureș), Claudiu Manda, Daniel Florea (primarul Sectorului 5)

11:10 – Marian Oprișan, vicepreședinte PSD și președintele organizației Vrancea (atac la Firea, lasă de înțeles că e pro-Dragnea): Normal e să vorbim în interiorul partidului. Știți că nu mor de dragul lui Dragnea. Întotdeauna ce am avut de spus am spus în interiorul partidului. Nu poți să vii peste noapte, după ce n-ai deschis gura în organismele statutare și în CEX și să scrii o scrisoare, să te adresezi membrilor PSD, cu probleme interne dintre care multe nu au legătură cu realitatea. Se va încheia pe bază de principii democratice: minoritatea se supune majorității. Majoritate va decide azi. Dacă introduci o criză în partidul de guvernare trebuie să te gândești și la cursul euro și la altele. Este cel mai grav atac la adresa PSD din istoria partidului. Eu am un jurământ față de cetățenii din Vrancea pe care-i iubesc foarte mult și nu voi accepta nicio funcție în această perioadă.
11:05 – Surse: Rovana Plumb și Carmen dan au fost trimise vineri dimineață de Liviu Dragnea să o convingă pe Viorica Dăncilă să nu se alăture taberei puciștilor

11:00 – Mai mulți lideri de organizații județene PSD, printre care Felix Stroe (Constanța), Ionel Arsene (Neamț), Marius Dunca (Brașov) sunt în acest moment în biroul lui Liviu Dragnea de la camera Deputaților. Toți trei și-au anunțat ieri susținerea pentru rămânerea lui Dragnea la șefia PSD

10:40 – Câțiva membri ai organizației de pensionari a PSD s-au strâns în fața sediului central al partidului din Kiseleff pentru a-și manifesta susținerea față de Liviu Dragnea. Organizația a anunțat că liderul său, membru CEX, va vota pentru rămânerea lui Dragnea la șefia PSD.

10:15 Doina Pană, vicepreședinte PSD și membru CEX (pro-Dragnea): Atâta vreme cât Guvernul își face treaba, ce ne-a apucat? Regiunea Nord-Vest este pentru continuarea Guvernării, ceea ce reflectă și opinia mea. Problemele din partid, se discută în partid. Din moment ce Parlamentul merge bine, Guvernul merge bine, de ce să ieși public? Cred că partidul va ieși întărit din această situație. Nu e ușor de lucrat cu Liviu Dragnea. Dar nu poți să nu vezi tot ce a câștigat acest partid de când este condus de Liviu Dragnea. Sunt câteva persoane care sunt omniprezente în jurul lui. Aceste persoane se schimbă, chiar unii dintre actualii contestatari au fost în această poziție.

10:10 Organizația de Femei a PSD condusă de Rovana Plumb, membru CEX (pro-Dragnea): apel la unitate și la încetarea  imediată a atacurilor împotriva PSD și a conducerii sale.

10:00 Victor Negrescu, membru CEX (atitudine neutră): face un apel la “raţiune şi unitate” în PSD, înaintea Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, menţionând că principala preocupare a partidului trebuie să fie “actul de guvernare”.

9.30 Liviu Dragnea, i-a promis baronului de Vrancea, Marian Oprișan, șefia ministerului de interne la schimb cu susținerea în CEX, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

9.00 Antena 3 anunță pe surse că Liviu Dragnea și-a asigurat deja o largă majoritate în CEX, din cele 60 de voturi, și va câștiga în fața dizidenților. Ședința este programată să înceapă la 12.30.

Liderii PSD se reunesc vineri în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) pentru a decide dacă Liviu Dragnea mai rămâne sau nu șef al partidului.

Dragnea a negociat om cu om înaintea ședinței CEX amenințând cu pierderea guvernării în cazul detronării sale de la șefia partidului. Acesta este mesajul-cheie pe care apropiații liderului PSD au încercat să-l transmită pe tot parcursul zilei de joi: sperietoarea pierderii guvernării. Vineri dimineața, scrisoarea anti-Dragnea care îi are printre semnatarri pe Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, ar fi asumată de până la 30 de lideri din CEx, din cei peste 60.

Joi seară, mai multe filiale ale partidului şi-au exprimat explicit susţinerea faţă de Liviu Dragnea, printre acestea numărându-se Teleorman, Vâlcea, Gorj, Bacău, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Arad, Mureş, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Constanţa.

Liderul PSD promite funcții în schimbul susținerii la CEX-ul de vineri: lui Felix Stroe de la Constanța i-ar fi promis funcția de vicepremier ocupată în acest moment de Paul Stănescu. Ar fi posibil ca Stroe să-și retragă semnătura de pe scrisoarea celor trei, dar n-ar fi exclus ca liderul PSD Constanța să meargă acolo unde simte că este puterea, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Liderului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, i-ar fi promis șefia Romsilva, actualul șef urmând să fie schimbat. (Sursa: G4Media.net)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ei sunt parlamentarii de Olt care de 10 zile fug de cazul Caracal

Nici macar unul dintre senatorii si deputatii care reprezinta judetul Olt in Parlamentul Romaniei nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: