Home / ACTUALITATE / LIVE Curtea Supremă trage din nou la sorți completurile de 5. Tarcea: A început un asalt

LIVE Curtea Supremă trage din nou la sorți completurile de 5. Tarcea: A început un asalt

Curtea Supremă trage din nou la sorți completurile de 5.ICCJ organizează o noua tragere la sorți a completurilor de 5 judecători. De aceasta dată, ca urmare a unei decizii a CSM, se vor folosi bile, urmând a se forma trei completuri în materie penală, nu doar două, ca până acum. Tragerea la sorți a început.

LIVE TEXT:

11.05 Completuri de 5 judecători în materie penală:

C1: Nenita Simona Cristina, Dragomir Ilie Iulian, Epure Constantin, Foitos Cristina, Ionut Matei

C2: Rog Tatiana, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida, Enceanu Simona

C3: Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Madalina, Iancu Hermina

9.50 Inalta Curte a inceput pregatirile pentru tragerea la sorti. Judecatoarea Paula Pantea si primul magistrat asistent al Inaltei Curti introduc numele judecatorilor in bilele special comandate.

Este vorba de completurile care vor judeca apelurile in cazuri mediatizate in care sunt implicati ministri, parlamentari, inalti magistrati sau demnitari. Printre acestea, dosarele in care sunt inculpati: Liviu Dragnea, Toni Grebla, Victor Ponta, Sebastian Ghita, Calin Popescu Tariceanu, Cristian David sau Darius Valcov.

Pentru aceasta tragere la sorti,magistratii au cumparat cele 160 de bile necesare tocmai din Franta.

Tarcea: A început un asalt

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea,a declarat inaintea inceperii extragerilor ca a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori, mentionand ca in masura in care se considera ca tragerea la sorti este un element echitabil, ar trebui aplicata si asupra completurilor de 1,2 si 3 judecatori de la alte instante.

„Cred ca este de datoria mea, in calitatea de reprezentant al puterii judecatoresti, sa va atrag atentia asupra unui alt lucru care mediteaza toata lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecatori. Nu e un secret ca a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori. Va reamintesc ca nu sunt numai completuri de 3 ci si de 2 si de 1, iar in masura in care apreciem ca tragere la sorti reprezinta un element echitabil, aceasta tragere trebuie aplicata si asupra completurilor de 1, 2 si 3 judecatori din tara”, a declarat Tarcea, citata de Antena 3.

Aceasta noua tragere la sorti are loc dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a transmis, saptamana trecuta, recomandarea ca ICCJ sa organizeze „de indata” o noua tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori. Toate dosarele vor fi repartizate noilor completuri.

6 in loc de 4

Una dintre modificarile esentiale este aceea ca in loc de 4 completuri (2 penale si 2 civile) vor fi 6 completuri (3 penale si 3 non-penale) . Pentru fiecare complet ar trebui sa fie trasi la sorti 10 judecatori: 5 membri si 5 supleanti.

La Sectia Penala sunt 32 de judecatori, din care 2 sunt detasati: Mariana Ghena – care este membru in CSM si Cristian Rotaru – care conduce Institutul National al Magistraturii (INM).

Amintim ca CCR a anuntat, pe data de 7 noiembrie, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa schimbe imediat, prin tragere la sorti, toti membrii completurilor de 5 judecatori, ca urmare a constatarii existentei unui conflict juridic de natura constitutionnala intre Parlament si ICCJ. (Sursa: Comisarul.ro)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Țiriac a luat ilegal 340.000 de dolari de la Guvern, mințind că are nevoie Simona Halep

O șmecherie marca Ion Țiriac. Miliardarul este acuzat, într-o plângere penală depusă la DNA, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: