Home / POLITICĂ / Liderul PPE, după întâlnirea cu proasta României: ”Nu ne vom târgui în privinţa statului de drept”

Liderul PPE, după întâlnirea cu proasta României: ”Nu ne vom târgui în privinţa statului de drept”

”Nu ne vom târgui niciodată în privința statului de drept, suntem alături de cetățenii europeni”, a transmis liderul PPE Manfred Weber, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu proasta României la Bruxelles.

Liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, a reacţionat ferm marţi seară, pe contul său de Twitter, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă.

Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România. Am întrebat-o astăzi pe premierul Viorica Dăncilă despre corupţie şi despre independenţa sistemului judiciar. Nu ne vom târgui în privinţa statului de drept„, a scris Manfred Weber.

Ţara face paşi înapoi în privinţa luptei împotriva corupţiei iar independenţa sistemului judiciar este sub presiune. Am văzut cetăţeni în această vară în Bucureşti care au fost bătuţi de forţele de ordine şi, sincer, asta nu este acceptabil. Lupta anticorupţie nu este un lux, ci este o necesitate absolută de a ne proteja cetăţenii şi afacerile de abuzurile statului. De aceea solicităm de urgenţă Guvernului României să schimbe acest curs. Suntem alături de cetăţenii europeni şi nu vom târgui niciodată în privinţa statului de drept„, a mai precizat liderul PPE, în materialul video care însoţea mesajul scris de mai sus.

Reamintim că prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere la Bruxelles cu Manfred Weber, la care au participat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi europarlamentarul Dan Nica.

„În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfăşurate de către autorităţile de la Bucureşti, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative şi asigurării unui mandat de succes. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situaţia din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa şi a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanţii instituţiilor europene pe toate subiectele de interes”, a transmis Guvernul, în cadrul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Viorica Dăncilă a reafirmat şi cu această ocazie ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile democratice.

„În acelaşi timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarităţii între statele membre şi nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii”, a punctat Guvernul. (Sursa: Epochtimes România)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: