Home / POLITICĂ / Lider USR: Ezitările PNL, nepotrivite. Strigau ca din gură de şarpe la Cioloş că vor alegeri în două tururi

Lider USR: Ezitările PNL, nepotrivite. Strigau ca din gură de şarpe la Cioloş că vor alegeri în două tururi

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a acuzat vineri, într-un interviu pentru RFI, că liberalii ezită acum să corecteze legislaţia electorală, după ce în 2015 strigau „ca din gură de şarpe” la Guvernul Cioloş să dea ordonanţă de urgenţă pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi.

Sunteți de acord ca militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, judecătorii, procurorii, grefierii, ofițerii de informații și angajații din penitenciare să primească în continuare pensii speciale?

View Results

Loading ... Loading ...

„Sunt nepotrivite aceste ezitări, pentru că prin 2015, PNL-ul era cel care striga ca din gură de şarpe către Guvernul tehnocrat de atunci, care nu avea un mandat politic, să dea OUG pentru revenirea la alegerile în două tururi. Diferenţa majoră faţă de ce se întâmpla atunci este aceea că acum avem un Guvern politic, care îşi poate asuma o asemenea decizie (…). E o corectură absolut necesară, pe care iată, în 2015 PNL-ul o cerea de la alţii, dar pe care acum ezită să o facă”, a declarat Stelian Ion.

În opinia liderului deputaţilor USR, trebuie forţată revenirea la alegerea primarilor în două tururi pentru că este o situaţie urgentă.

„Consider că e important să se dea ori o OUG, pentru că eu cred că e o urgenţă debaronizarea ţării ori dacă nu, dacă se consideră că nu sunt respectate exigenţele Constituţiei cu privire la existenţa urgenţei, se poate face un asemenea demers tot prin angajarea răspunderii. Iată, am avut deja şase angajări de răspundere, pe şase proiecte de lege, dar dintre toate, acesta mi se pare unul dintre cele mai importante”, a precizat Stelian Ion.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: