Home / POLITICĂ / Legea Barna, depusă în Parlament: Românii care se întorc în ţară să muncească, scutiţi de impozit pe venit

Legea Barna, depusă în Parlament: Românii care se întorc în ţară să muncească, scutiţi de impozit pe venit

Prezidenţiabilul Alianţei USR-PLUS Dan Barna a depus în Parlament, împreună cu senatorii USR George Marussi şi Radu Mihail, un proiect de lege care include un pachet de stimulente financiare destinate românilor din diaspora care decid să se întoarcă şi să lucreze în România, scrie Epoch Times.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Potrivit USR, proiectul oferă o serie de facilităţi, inclusiv “scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii pe care le obţin pe teritoriul României şi reducerea cu 50% a cotei de contribuţie la asigurări sociale”.

Aceste facilităţi, mai susţine USR, vor fi aplicate pentru jumătate din perioada în care “foştii rezidenţi au realizat venituri şi au achitat contribuţiile obligatorii într-un alt stat”.

“În ultimii 30 de ani, cifrele neoficiale arată că peste 4 milioane de români au plecat din ţară. Iar astăzi, în România lui 2019, jumătate dintre tineri spun că vor să plece din ţară. Migraţia este un fenomen îngrijorător care trebuie stopat şi, concomitent, găsite soluţii pentru a-i aduce acasă pe cei plecaţi. Românii din diaspora vor să se întoarcă acasă dacă ar simţi că statul român le este partener în reintegrarea lor acasă. Obiectivul meu ca Preşedinte este să fac din România o ţară din care tinerii să nu mai plece, iar românii din diaspora să se întoarcă acasă. Acest proiect de lege este un prim pas în împlinirea obiectivului”, a afirmat Barna.

Mai exact, beneficiarii potenţialei legi vor fi acei cetăţeni români care au locuit şi au muncit legal într-o altă ţară pentru o perioadă de minim 3 ani.

În timp ce programul de stimulare a repatrierii românilor ar urma să fie valabil în intervalul 2020-2030, perioada minimă de aplicare a scutirii va fi de 18 luni.

“Iniţiativa reprezintă o componentă complementară a setului de măsuri promovate de Uniunea Salvaţi România pentru stoparea plecării masive a românilor în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite, în ţări din UE. Reîntregirea familiilor, aducerea în ţară a forţei de muncă, a expertizei şi experienţei acumulate de lucrătorii români în alte ţări şi creştere economică pentru România sunt doar câteva din efectele benefice pe care le urmărim”, a precizat senatorul USR George Marussi, coautor al iniţiativei legislative.

USR a mai transmis că, pentru a evita stimularea migraţiei, prezentele facilităţi nu se aplică în cazul în care un cetăţean român, rezident la data de 1 ianuarie 2020, părăseşte teritoriul devenind rezident pe teritoriul unui alt stat pe care obţine venituri după această dată. În acest caz, perioada ulterioară datei de 1 ianuarie 2020 nu reprezintă perioadă de eligibilitate pentru sprijin.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O țară întreagă așteaptă Ordonața Militară cu eliminarea pensiilor speciale

Deputatul Claudiu Năsui a publicat o situație a costurilor bugetare cu pensiile speciale, acestea ajungând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: