Home / ACTUALITATE / La cât de prost e Dragnea, ne așteptăm să fie judecați pentru DEFĂIMAREA țării Eminescu, Cantemir, Caragiale, Cioran și alții mari intelectuali

La cât de prost e Dragnea, ne așteptăm să fie judecați pentru DEFĂIMAREA țării Eminescu, Cantemir, Caragiale, Cioran și alții mari intelectuali

Scriitorul Andrei Pleșu este revoltat de intenția lui Liviu Dragnea de a adopta în Parlament o lege prin care să fie sancționată ”defaimarea țării”. El spune ca în acest mod proceda și Securitatea comunistă.

Din păcate, ideea domnului Dragnea nu are, pentru mine, nimic nou. Așa îi amenința și fosta Securitate pe cei care, la Europa Liberă sau la unele întâlniri, cu străini își permiteau să spună că în România e săracie, cenzură, minciună, poliție politică etc.

Dacă se va ajunge la procese și condamnări, sunt gata să denunț și ne-patrioți din trecut și să aduc probe compromițătoare: De la Cantemir și Eminescu, până la Caragiale, Ion Ghica, Goga, Cioran s.a. Nu mai vorbesc de marii calomniatori Monica Lovinescu și Virgil Ierunca.

Modul de a gândi al lui Liviu Dragnea (deși termenul ”gândire” e excesiv) denotă cel puțin două derapaje mentale grave:

1. Identificarea partidului și a intereselor proprii cu țara: dai în mine, dai în fabrici și uzine…
2. Convingerea șuie că nu corupția, hoția, minciuna triumfalistă, fudulia ”patriotică”, incompetența și incultura clasei politice ne fac de râs și nedemni de respectul contemporanilor, ci luciditatea, curajul civic, refuzul de a ascunde gunoiul sub preș și dorința de a aduce țara la nivelul de civilizație socială, politică și economică pe care îl merită.

Profit ca ideea domnului Dragnea nu e încă literă de lege și reafirm ceea ce am spus de curand: M-am săturat de derbedei și de țoape! M-am săturat sa văd amanetat destinul României în beneficiul unor mediocrități șmechere. M-am săturat de proști țanțoși! Și cred că spunând asta mă comport patriotic și trezitor.

Cine preferă lautarismul ghiftuit, naționalismul de fațadă, fenta golanească, mizând simultan și pe prostia românilor și pe prostia străinilor nu ne vrea binele, ci ne condamnă la o oarbă obediență. Guvernanții vor complicitatea noastră la mizeria lor morală și la aranjamentele lor lucrative. Cui ii place asta are ce merita”.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Sputnik: Mircea Diaconu este un om politic rafinat, un om capabil și calculat

Am vrut să vedem care sunt persoanele publice din România pe care Sputnik le laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: