Home / ACTUALITATE / Informație BOMBĂ în cazul otrăvirii Doinei Pană. Printre suspecți se află și un GREU PSD

Informație BOMBĂ în cazul otrăvirii Doinei Pană. Printre suspecți se află și un GREU PSD

Apar noi informații pe surse în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru al Mediului, Doina Pană. În prezent, cazul este cercetat de DIICOT. Fostul ministru a declarat pentru un ziar local că șeful de cabinet de la acea vreme, Maria-Felicia Szucs, este suspectul principal.

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Pe lista anchetatorilor a apărut un alt nume care ar putea intra în atenția anchetatorilor: Radu Moldovan, șeful PSD Bistrița și cel care a împins-o pe Doina Pană în poziția de ministru. Rolul acestuia nu este foarte clar, dar este un personaj cu interese majore în zona afectată de deciziile Doinei Pană.

Fostul ministru a declarat pentru un ziar local că șeful de cabinet de la acea vreme este suspectul principal. Potrivit surselor noastre a apărut un alt nume care ar putea intra în atenția anchetatorilor: Radu Moldovan, șeful PSD Bistrița și cel care a împins-o pe Doina Pană în poziția de ministru. Rolul acestuia nu este foarte clar, dar este un personaj cu interese majore în zona afectată de deciziile Doinei Pană.

Întrebările la care încearcă să răspundă anchetatorii sunt dificile, din acest motiv ancheta având o durată îndelungată: Ce-ar fi putut determina un asemenea act? Cine s-a bucurat de căderea Doinei Pană? Pe cine a incomodat ea și proiectele ei legislative de modificare a Codului Silvic? Căror interese din partid și din afara lui s-a pus ea de-a curmezișul de s-a ajuns atât de departe?

Răspunsul poate fi că inițiativele legislative propuse de Doina Pană (în special modificarea Legii nr. 46/2008) au deranjat nu doar marii exploatatorii de lemn, ci și toată încrengătura rețelei de afaceri a baronilor locali din Bistrița.

De ce din această zonă? Pentru că postul de ministru al Apelor și Pădurilor a fost în guvernarea PSD apanajul organizației de partid din Bistrița.

Doina Pană este bistrițeancă și pe unde a mers s-a înconjurat de bistrițeni de-ai ei, ”de încredere”.

Istrate Ștețco, secretar de stat la Ape și Păduri din martie 2017, pe vremea când Doina Pană era ministru, este bistrițean.

Maria-Felicia Szucs, șeful de cabinet al fostului Ministru Doina Pană, tot bistrițeancă.

Ioan Deneș, cel care i-a urmat pe scaunul de Ministru, este tot bistrițean.

Pe față, toți bistrițenii ei au lăudat-o pentru ce-a făcut în timpul ultimului mandat de ministru. Președintele PSD Bistrița-Năsăud și actualul Președinte al Consiliului Județean, Radu Moldovan, un baron local, a spus la momentul în care Doina Pană și-a dat demisia:

”Nu mă bucură deloc astfel de vești, mai ales că Doina Pană a făcut multă treabă bună la ministerul pe care l-a condus. Dar, e vorba de probleme personale, de sănătate, iar în viață vin și asemenea momente când trebuie să iei decizii grele. Repet: Nu este tocmai vestea pe care o așteptam. (…) Mi-a spus de aceste probleme, știam de ceea ce urmează, dar nu e un lucru care să mă bucure, chiar sunt trist”.

Cum ar fi putut să-l bucure pe un președinte local PSD demisia unui ministru pesedist? Povestea este mult mai complexă decât pare.

Un alt baron local, Emil Iugan, un apropiat al lui Radu Moldovan și patron al grupului de firme Montana IuganSilvania MIS Grup Anieș, a ieșit public și a susținut pe față modificările Codului Silvic pe care Doina Pană a încercat să le implementeze în timpul ultimului său mandat, victimizându-se că această susținere i-ar fi adus persecuții din partea unor „instituții”, controale peste controale, care erau gata să se soldeze cu închiderea uneia din firmele sale. Dar imediat după ce Doina Pană și-a dat demisia, Emil Iugan s-a grăbit să spună (într-o declarație făcută pentru timponline.ro) că aceasta nu a reușit să schimbe nimic din situația grea a sectorului și că i-a lăsat succesorului său, Ioan Deneș, o moștenire otrăvită:

”Sunt atâtea de făcut încât nici nu ştiu cu ce să încep: să readucă Codul Silvic la forma iniţială la care a fost. După anularea modificării Codului Silvic, care a fost în vară, să modifice Regulamentul de vânzare a masei lemnoase care acum e blocat tocmai din cauza suprareglementării şi să scoată o lege a biomasei forestiere şi agricole care să suplinească criza lemnului de foc. Trebuie pusă urgent în valoare fiindcă acum, dacă nu e reglementată, putrezeşte în păduri, iar noi avem resurse să încălzim Europa, nu România, dacă sunt puse inteligent în valoare.”

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

EXPLOZIV! Dragnea a FURAT şi propriul mandat de deputat! PNL sesizează Curtea Constituțională

Kovesi în locul lui Cioloş la prezidenţiale? ”Sigur că va candida dacă nu se duce procuror-şef european”

Dragnea provoacă un adevărat scandal diplomatic. Îl acuză de minciună pe ambasadorul Palestinei

Nicolae Guță își cere scuze pentru melodia închinată PSD: ”Nebunia banului ia mințile omului”

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: