Home / ACTUALITATE / Încep concedierile! Ministrul Agriculturii: ”Am găsit la Ministeul Agriculturii coafeze și mulți milițieni”

Încep concedierile! Ministrul Agriculturii: ”Am găsit la Ministeul Agriculturii coafeze și mulți milițieni”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că urmează să fie reduse 15% din posturile din minister şi din instituţiile subordonate. Oros a precizat că a luat această decizie după ce, la venirea în minister, a descoperit printre angajații instituției ”coafeze și mulți milițieni”, scrie Libertatea.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Ministerul Agriculturii are peste 14.000 de angajați, dar foarte mulți dintre aceștia nu au nicio legătura cu activitatea pentru care sunt plătiți, a declarat ministrul Adrian Oros, la Cluj Napoca.

”În aparatul propriu avem 708 angajaţi, iar în total, la toate instituţiile şi agenţiile din subordine, avem 14.239 de angajaţi. La AFIR (n.red.- Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată”, a spus Oros.

Cel puțin 15% din posturi vor fi reduse

Potrivit acestuia, la AFIR a descoperit printre angajați coafeze și ”mulți milițieni”: ”Am găsit şi coafeze şi tot felul de ”specialişti” angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020”.

În aceste condiții, s-a început evaluarea întregului personal din Ministerul Agriculturii.

El a mai spus că la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) este cel mai mare ”dezastru”, pentru că au fost primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peştilor în zone unde se cultiva rapiţă.

Cereau despăgubiri pentru pește deși cultivau rapiță

”Unii cereau despăgubiri pentru cantităţi de peşte, pierderi pe 2019, mai mari decât producţia vândută în ultimii cinci ani.

Avem hărţi satelitare şi dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut peşte, pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiţă, orez şi raportau pierderi la peşte”, a mai declarat ministrul.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Dosarul Revoluției a fost amânat o lună. Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, vineri, pentru data de 27 martie, dosarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: