Home / POLITICĂ / Guvernul PNL lucrează la un proiect de limitare a vitezei auto în localitate la 30 km/h

Guvernul PNL lucrează la un proiect de limitare a vitezei auto în localitate la 30 km/h

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a făcut, sâmbătă, la Iași, o declarație șocantă pentru șoferii din România. El a dezvăluit că se intenționează limitarea vitezei maxime din localitate la 30 de km/h, scrie Newsweek.ro.

Sunteți de acord ca militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, judecătorii, procurorii, grefierii, ofițerii de informații și angajații din penitenciare să primească în continuare pensii speciale?

View Results

Loading ... Loading ...

În acest moment, această limită este de 50 de km/h. Implicațiile unei asemenea măsuri ar putea fi majore pentru traficul din România.

Măsura „nu o să fie populară”

„Dacă pot da din casă (…) soluție la care lucrează colegii, dar nu o să fie populară și o să ne certați. Este o soluție care s-a adoptat la nivel european. Primul lucru pe care îl faci, limitezi viteza, se limitează la 30 la oră. Dar, probabil, colegul meu nu a vrut să vă spună ca să nu îl certați prea tare.”

Aceasta este declarația ministrului Sănătății, Victor Costache, prezent sâmbăta trecută, la Iași, la o conferință de presă de la sediul PNL Iași.

„Colegul” era ministrul Mediului, Costel Alexe, care a evitat diplomatic să intre în detalii, deși Costache părea că îl îmboldea să facă acest lucru.

Contextul în care a fost făcută declarația: un jurnalist insista asupra modului prin care ministerul condus de Alexe poate impune Primăriei Municipiului Iași să ia măsuri împotriva poluării. În 2018, Iașul, Brașovul și Bucureștiul au provocat deschiderea, de către Comisia Europeană, a procedurii de infringement împotriva României din cauza gradului ridicat de poluare înregistrat în aceste orașe.

Ministrul Mediului a anunțat că „o să avem, până la finalul anului, un plan complet pe care să și-l asume Ministerul referitor la cel trei mari orașe din țară care astăzi sunt în procedură de infringement”.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: