Home / ACTUALITATE / Guvernul grec, program de repatriere a absolvenților plecați din cauza crizei economice și a corupției

Guvernul grec, program de repatriere a absolvenților plecați din cauza crizei economice și a corupției

Guvernul grec a lansat un proiect-pilot prin care subvenționează întoarcerea în țară a 500 de absolvenți de studii post-universitare care au emigrat în ultimii ani, scrie G4Media.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Proiectul vizează specialiști în domenii de înaltă calificare, cu vârsta cuprinsă între 28 și 40 de ani, și le oferă acestora acces la joburi stabile și un salariu minim brut de 3.000 de euro, din care guvernul va suporta 2.000 de euro. Companiile care participă la proiectul-pilot și sunt obligate să îi păstreze minimum un an pe cei întorși grație schemei de sprijin.

Grecia se confruntă cu o lipsă acută de specialiști în domenii precum IT, inginerie, medicină și cercetare. Pe lângă criza economică din anii 2008 – 2010, mulți dintre specialiștii de vârf din țară au emigrat din cauza corupției cronice și a lipsei unei culturi a meritocrației, potrivit presei elene.

Un alt motiv pentru fuga ”creierelor” este politica fiscală din ultimul deceniu, adică o creștere masivă a taxelor și impozitelor pentru companii și salariații cu venituri mari.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Președintele Iohannis a numit cel mai competent procuror-șef pe care-l poate avea DIICOT vreodată

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de numire în funcție a noilor procurori-șefi, ignorând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: