Home / ACTUALITATE / GRECO: România, ţara în care nu a fost implementată nicio recomandare pentru parlamentari

GRECO: România, ţara în care nu a fost implementată nicio recomandare pentru parlamentari

România este țara cu cel mai mare (6) număr de recomandări neimplementate referitoare la parlamentari. De fapt, nicio astfel de recomandare nu a fost implementată, dezvăluie Newsweek România.

Ce soartă va avea candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) că Guvernul a autorizat publicarea celor două rapoarte privind România și a fost stabilită ziua de 9 iulie, ora 11.00.

Cele două rapoarte – „Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România” și „Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România” – vor fi publicate simultan, în limba română și în limba engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiției (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

Percepția publică privind un nivel redus al corupției în anumite țări ar putea fi înșelătoare, arată GRECO într-un raport publicat pe 25 iunie, citat de Hotnews, care face referire și la seria de recomandări adresate unor țări precum România și Polonia.

În raportul său anual, GRECO analizează măsurile pe care le-au luat cele 49 de state membre împotriva corupției, în 2018, în special în privința parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor.

Concret, raportul GRECO indică faptul că doar 34% dintre recomandări au fost implementate integral până la finalul anului. Ca rezultat al implementării lente a recomandărilor, până la finalul anului trecut 14 state membre au făcut obiectul procedurii de neconformitate a GRECO în legătură cu a patra rundă de evaluare.

Ţările cu cel mai mare număr de recomandări neimplementate sau implementate doar parţial sunt Turcia (33), Bosnia (23), Grecia (19), Armenia (17), Belgia (17), Macedonia de Nord (17), Serbia (17), Cipru (14), Portugalia (14) şi România (12).

Cel mai mic nivel de conformare cu recomandările s-a înregistrat în legătură cu parlamentarii (23%), în timp ce pentru judecători (36%) şi procurori (45%) indicatorul a fost mai ridicat.

România a fost ţara cu cel mai mare (6) număr de recomandări neimplementate referitoare la parlamentari, fiind urmată de Polonia (5), Cipru, Serbia şi Turcia (câte 4 recomandări neimplementate).

Țara noastră s-a aflat printre cele 16 ţări care nu s-au conformat deplin niciunei recomandări a GRECO privind parlamentarii, alături de Azerbaidjan, Belgia, Bosnia, Croaţia, Cipru, Danemarca, Germania, Lituania, Malta, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Turcia.

În raport, GRECO îşi exprimă îngrijorarea faţă de ritmul general lent de implementare a recomandărilor sale şi le cere ţărilor să soluţioneze această situaţie cât mai rapid. Documentul analizează măsurile adoptate de cele 49 de state membre în combaterea corupţiei în anul 2018, în special în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Un papagal devenit senzaţie pe YouTube demonstrează că dansul nu se limitează la oameni

Rezultate Bacalaureat 2019. Rata de promovare este cea mai mică din ultimii 5 ani

Cristina Tarcea dă de pâmânt cu Lia Savonea: ”Nu poate controla votul meu din CSM”

ULTIMA ORĂ! Cale deschisă pentru Kovesi la șefia Parchetului European, candidatul francez se retrage

About expresmedia.ro

Check Also

Sputnik: Mircea Diaconu este un om politic rafinat, un om capabil și calculat

Am vrut să vedem care sunt persoanele publice din România pe care Sputnik le laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: