Home / ACTUALITATE / Gelu Voican Voiculescu plătește o chirie de 149 lei/lună pe o vila de 9 camere de la RAAPPS

Gelu Voican Voiculescu plătește o chirie de 149 lei/lună pe o vila de 9 camere de la RAAPPS

Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, ocupa o vila RAAPPS de noua camere in Cartierul Primaverii din Bucuresti pentru care insista sa plateasca doar 149 de lei lunar drept chirie. RAAPPS l-a dat in judecata, insa Voiculescu refuza sa isi achite datoriile si sa plece, scrie Aktual24.ro.

Sunteți de acord ca militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, judecătorii, procurorii, grefierii, ofițerii de informații și angajații din penitenciare să primească în continuare pensii speciale?

View Results

Loading ... Loading ...

Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) l-a chemat in judecata. In doua hotarari date in prima instanta, Voican Voiculescu a fost obligat la plata unei sume de aproximativ 200.000 de euro, reprezentand chirii, penalitati si dobanzi. Deciziile au fost contestate, informeaza ziare.com.

Gelu Voican Voiculescu precizeaza ca locuieste in continuare in casa RA-APPS, dar ca plateste „regulat si fara intrerupere” chiria stabilita de stat la nivelul anului 2008.

El sta in acest imobil din 2001, cand a semnat un contract de inchiriere. Platea atunci o chirie lunara de 1.464.411 de lei vechi, adica 146 RON. Este vorba de o vila compusa din 9 camere, in suprafata de 133 metri patrati si dependinte in suprafata de 158 metri patrati.

Contractul de inchiriere a imobilului a expirat in 2009, iar prevederile OUG nr. 9/2008 pentru stabilirea tarifului lunar al chiriei pentru inchirierea locuintelor administrate de RA-APPS i-au crescut simtitor tariful.

Gelu Voican Voiculescu refuza sa plateasca aceasta chrie, despre care sustine ca i-a fost fixata abuziv si care s-ar ridica la suma de 3.450 euro/luna, similara cu cea din cartierul Saint-Germain (Paris) – dupa cum el spune.

„Cum sunt in litigiu cu RA-APPS din 2009, este un dosar pe rolul instantelor, nu vreau sa dau declaratii despre acest caz. Asa este igienic si sanatos, cand ai un dosar in justitie, sa nu faci declaratii si in presa,” explica acesta.

Gelu Voican Voiculescu a fost unul dintre actorii politici cheie in Romania in timpul Revolutiei din decembrie 1989 si in guvernul condus de Petre Roman, in care a ocupat functia de viceprim-ministru si responsabil cu controlul serviciilor secrete (1989-1990). Ion Iliescu l-a trimis de doua ori ambasador al Romaniei in tari africane, in Tunisia (1994) si Maroc (2001).

Pentru activitatea sa derulata in timpul Revolutiei si la Mineriada, Gelu Voican Voiculescu a fost trimis in judecata in ambele dosare in 2017 si 2019. In prezent, el ocupa functia de director general al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 (IRRD 89), institutie din subordinea Senatului.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță că 16-17 bănci din România sunt suspecte de operațiuni de spălare a banilor

Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), a anunțat miercuri …

6 comments

 1. Din partea mea poate fi cazat si gratis. Daca Ceausescu scapa si revenea la putere ar fi trecut Romania printr-o baie de sange. Represiunea produsa dupa revolta de la Brasov ar fi fost o nimica toata.

  • ” mi se pare foarte corect ,
   … nu mai mult de 1 leu /m² ! ”
   … ne mai și mirăm de ce am ajuns unde suntem ?

  • Nu trebuie făcute diferențieri între cetățenii români,decit pe baza contribuției fiecăruia în procesul muncii!Asigurarea unor”drepturi”inventate provoacă mult rău unei țări: dezbinare, ură între cetățeni și deteriorarea mecanismului economic pentru producerea plusvalorii și bunăstării națiunii! Trebuie eliminate cu orice preț aceste practici de avantajare a unor cetățeni fata de alții!

 2. TOT CA IN VREMURI COMUNISTE…

 3. Mă interesează mai puțin bărbosul ăsta. Însă ce mă irită este faptul că ați inserat linkul ăsta pentru vot, pro sau contra pensiilor speciale, punând la grămadă toate categoriile profesionale. Vreți un rezultat corect și cinstit (dacă ăsta e scopul sondajului) atunci separați apele și mai vorbim, profesioniștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: