Home / ACTUALITATE / Fost deputat PDSR și o avocată judecată pentru corupție, propuși de CSM pentru a fi numiți judecători

Fost deputat PDSR și o avocată judecată pentru corupție, propuși de CSM pentru a fi numiți judecători

Un fost deputat PDSR si o avocata care a fost judecata pentru fapte de coruptie, sunt propusi de CSM pentru a fi numiti judecatori la Tribunalul Ilfov, scrie Ziare.com.

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Sectia pentru judecatori a CSM i-a inaintat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, 12 propuneri de numire in functia de judecator, dupa un concurs de admitere directa in magistratura.

Potrivit Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica, avocatii, notarii, consilierii juridici, politisti, grefieri sau executorii judecatoresti cu studii superioare juridice etc. pot fi numiti in magistratura daca au o vechime de specialitate de cel putin 5 ani. Concursul de admitere este organizat de CSM prin Institutul National al Magistraturii.

Pe lista celor 12 propuneri se afla si fostul deputat PDSR de Olt, Victor-Stefan Achimescu si avocata Claudia Gherbovan Silinescu.

Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de judecator la Tribunalul Ilfov a lui Victor-Stefan Achimescu, incepand cu data de 1 iunie 2019.

Cinci judecatori din CSM au votat pentru aceasta numire, iar patru au fost impotriva. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Victor-Stefan Achimescu a fost parlamentar in mandatul 1996-2000. Fostul deputat este absolvent de Drept si avocat in Baroul Olt.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de judecator la Tribunalul Ilfov a Claudiei Gherbovan Silinescu, incepand cu data de 1 iunie 2019. Sase judecatori din CSM au votat pentru aceasta numire, iar trei au fost impotriva.

Potrivit mass-media, Claudia Gherbovan Silinescu este nepoata fostului general SIE Tudor Silinescu, fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Avocata a fost implicata in dosarul in care erau judecati patru judecatori de la Inalta Curte – Anton Pandrea, Claudia Corbu, Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu – pentru mai multe fapte de coruptie.

Acuzatiile DNA la adresa Claudiei Gherbovan Silinescu: 2 infractiuni de dare de mita, 2 infractiuni de spalare a banilor si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Motivare devastatoare a ICCJ în cazul Kovesi: Acuzații neprobate, neclare și măsuri nelegale

Nicolicea susține că îi este superior lui Iohannis după ce acesta i-a refuzat postul de ministru al Justiției

Liste false cu susținătorii lui Tăriceanu la europarlamentare. Poliția a deschis dosar penal

Condamnată pentru că a furat ajutoare sociale, continuă să lucreze la Protecția Copilului Teleorman

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: