Home / ACTUALITATE / Expert german în fraude electorale: PSD a furat între 2 și 4 locuri în Parlamentul European de la partidele de Opoziție

Expert german în fraude electorale: PSD a furat între 2 și 4 locuri în Parlamentul European de la partidele de Opoziție

Dr. Paul Milata, investigator antifrauda, demonstreaza in cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle ca PSD a obtinut cel putin doua locuri in PE prin blocarea votului in diaspora.

Credeți că există vreo diferență între PNL și PSD?

View Results

Loading ... Loading ...

Iata, integral, interviul realizat de DW:

DW: Domnule Milata, in urma unor calcule, pe care le-ati facut dupa alegerile europarlamentare din 26 mai, a reiesit un numar impresionant de votanti, cetateni romani din strainatate, care nu au putut sa-si exercite un drept democratic, fundamental, dreptul la vot. Am asistat in duminica votului si a referendumului la un blocaj sistematic la ambasade, consulate si alte localuri de vot. Cum va explicati acest numar urias de sute de mii de oameni care nu au reusit sa voteze? Pe ce se bazeaza calculele dumneavoastra?

Paul Milata: In primul rand m-am bazat numai pe statisticile oficiale, acolo unde exista, si in al doilea rand m-am bazat pe estimarile care sunt folosite in Romania si in strainatate pentru calcularea numarului de votanti. Numarul total de voturi din diaspora, asa cum a fost raportat final de BEC, a fost de 375.212. Numarul persoanelor care nu au putut sa voteze in strainatate si pe care eu l-am calculat este de minim 726.000.

DW:  Este un numar urias, cum spuneam…

Paul Milata: Da, este un numar foarte mare, dar si numarul persoanelor cu cetatenie romana in diaspora este foarte mare si este estimat intre 3 si 5 milioane de persoane. Si prezenta la vot la alegerile europarlamentare din 2019 a fost relativ mare pentru Romania – 49,02%. Intr-adevar, numerele sunt mari.

DW:  Cat de exacte, cat de corecte sunt datele puse la dispozitie de BEC, atunci cand ne referim la numarul cetatenilor romani din strainatate?

Paul Milata: Eu observ bazele de date din Romania de 19 ani in privinta aceasta. Nu cred ca exista o baza de date in Romania pe care sa ne putem baza. Asta include bineinteles si calitatea datelor de la BEC. Cu alte cuvinte, la ora actuala in Romania nu exista niciun fel de informatie la autoritatile statului despre numarul real al persoanelor cu cetatenie romana din strainatate.

DW: Sa incercam sa deslusim pas cu pas aceste cifre. Din calculele dvs. reiese ca cel putin 700 de mii de romani din strainatate nu au reusit sa voteze. Numarul maxim este chiar dublu, 1,4 milioane. Cate mandate in Parlamentul European ar insemna aceste numere?

Paul Milata: Romania are 32 de locuri in PE. Numarul de persoane din diaspora care au fost impiedicate sa voteze ar fi putut sa defineasca 2 pana la 4 locuri.

DW: 2-4 locuri pentru fortele pro-europene din opozitie sau pentru partidul guvernamental PSD?

Paul Milata: Din rezultatele pe care le avem pana la ora actuala e foarte clar ca marea majoritate a persoanelor care au votat in diaspora au votat pentru alte partide decat PSD-ALDE. Prin urmare, putem spune ca impiedicarea votului in diaspora a avut rezultatul foarte concret ca 2 pana la 4 mandate in PE s-au distribuit altfel decat si-ar fi dorit persoanele din diaspora.

DW: Conform rezultatelor finale, Alianta2020 USR-PLUS are un scor cvasi-egal cu cel obtinut de PSD, cu 0,1% mai putin decat acesta. Putem afirma ca fara blocajul din diaspora, formatiunea condusa de Dacian Ciolos si Dan Barna ar fi ocupat locul doi la europarlamentare? Ca Aliantei 2020 i-au fost furate, practic, aceste locuri?

Paul Milata: Ce putem spune cu siguranta este ca PSD are 2 locuri in PE pe care nu le merita. Putem specula ca PSD ar putea avea chiar 4 locuri pe care nu le merita, dintr-un total de 8. De asemenea, putem specula ca USR-PLUS ar fi primit acele voturi din diaspora. Ceea ce mai putem spune cu un grad destul de ridicat de exactitate este ca din cele 8 locuri obtinute de PSD la europarlamentare, 2 sunt rezultatul modului in care a decurs scrutinul din 26 mai in diaspora.

DW: Ce ar trebui sa urmeze acum? Exista deja voci care solicita depunerea unei plangeri penale, presedintele Iohannis cere cu insistenta demiterea ministrului de externe si celui de interne…

Paul Milata: In primul rand trebuie mentionat ca un partid care nu este in stare sa administreze un tur de scrutin, foarte probabil nu este in stare sa administreze o tara. Reactiile la modul in care au decurs alegerile in diaspora pot fi, intr-adevar, de natura legala, pentru ca dreptul la vot este un drept fundamental. Pot fi, insa, si reactii de cu totul alta natura, de exemplu de natura etica. La ora actuala m-as astepta, totusi, ca mai multe persoane din PSD sa se distanteze de acest partid. Optiunea depunerii unei plangeri penale de catre USR-PLUS sau de catre orice alt partid exista, insa, din punctul meu de vedere, foarte multe, prea multe probleme din Romania se rezolva in instanta. Trebuie sa recunoastem faptul ca daca orice problema poate fi rezolvata numai in instanta, atunci Romania nu are un aparat de stat functional.

DW: Cum vedeti, de acum incolo, evolutia politica din Romania?

Paul Milata: Sunt optimist datorita evenimentelor din ultimii ani, dar trebuie sa mentionez ca Romania a pierdut ingrozitor de mult timp.

Cifrele cele mai relevante din calculul efectuat de Dr. Paul Milata, autor germano-roman din Berlin, investigator antifrauda (CFE), in baza unor date statistice si estimari:

Estimare cetateni RO in diaspora (min.): 3 milioane

Dintre care cu drept de vot: 2,25 milioane

Voturi exprimate in diaspora: 375.212

Participare vot in diaspora: 16,7%

Participare per total cetateni RO cu drept de vot: 49,02%

Diferenta dintre participare per total – diaspora, in procente: 32,3%

Diferenta dintre participare per total – diaspora: 726.750

Nr. cel mai mic de locuri pierdute in PE: 2,3

Pornind de la numarul voturilor exprimate in diaspora (375.212) reiese ca, in urma datelor BEC, in strainatate ar trebui sa traiasca 1.202.985 de romani – un numar mult mai mic decat toate estimarile cunoscute si acceptate pana acum.

Care credți că este cea mai îndreptățită persoană se preia conducerea PSD, după ce Dragnea a fost arestat??

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI: 

CTP: ”PSD e un zombi jegos. Trebuie să dispară! Dăncilă e speriată de oamenii lui Dragnea”

Remus Borza, condamnat definitiv de Înalta Curte, numit consilier onorific al premierului Dăncilă

Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, a anunțat la RomâniaTV că va candida la prezidențiale

Umilit în alegeri, Tăriceanu și-a retras partidul din ALDE Europa fără să mai aștepte să fie exclus

About expresmedia.ro

Check Also

Sputnik: Mircea Diaconu este un om politic rafinat, un om capabil și calculat

Am vrut să vedem care sunt persoanele publice din România pe care Sputnik le laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: