Home / ACTUALITATE / Dragnea NU RENUNȚĂ la Belina! TelDrum a dat în judecată CJ Teleorman – dacnews.net

Dragnea NU RENUNȚĂ la Belina! TelDrum a dat în judecată CJ Teleorman – dacnews.net

eldrum a dat în judecată CJ Teleorman, după ce a dat insula înapoi statului. Compania Teldrum a acționat în judecată Consiliul Județean Teleorman, după ce, la finalul anului trecut Insula Belina și Brațul Pavel au trecut, prin hotărârea autorități județene, din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, reprezentant prin Apele Române.

Pe portalul instanțelor de judecată figurează un proces deschis recent de compania Teldrum, în calitate de reclamant, Consiliului Județean Teleorman.

Acțiunea vine după ce, în luna noiembrie 2017, Insula Belina și Brațul Pavel treceau, prin hotărârea autorității județene, din administrarea județului Teleorman în aceea a Apelor Române, scrie Mediafax.

Insula Belina și Brațul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Județean Teleorman, care își asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populație. Însă după apariția dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula în data de 26 noiembrie 2018 Apelor Române, printr-o hotărâre de Consiliu Județean Teleorman, motivată de faptul că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei și nu s-a reușit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public.

Citește și ”Cristi Danileţ: Am nişte dezvăluiri şi nişte întrebări pentru Tudorel Toader – dacnwes.net

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, președintele Consiliului județean Teleorman, Dănuț Cristescu a spus că motivul supărării conducerii Teldrum e legat de contractele de închiriere. Se pare că societatea comercială câștigase licitația pentru exploatarea zonei respective pentru 7 ani și renunțarea înainte de această perioadă a Consiliului la insulă e o măsură care îi nemulțumește pe cei din conducerea companiei.

„Motivul nu-l cunosc prea bine, au făcut o plângere prealabilă, prin care au solicitat suspendarea hotărârii Consiliului Județean Teleorman prin care noi am dat înapoi Insula Belina către Administrația Apelor Române. Ei invocă mai multe motive, în cererea de chemare în judecată. Nu am aprofudat prea bine cererea aia, că e recentă. Dar din ce am văzut, se referă la contracte, în principiu. Că acele contracte sunt pentru o perioadă de 7 ani de zile, că la momentul respectiv s-a licitat, cam astea sunt motivele. Dar n-am aprofundat în totalitate cererea de chemare în judecată, pentru că ea a venit zilele astea, ieri sau alaltăieri. E interesant, dar acum să vedem ce va zice instanța. Noi considerăm că hotărârea pe care am dat-o e perfect legală.”, a declarat Cristescu pentru MEDIAFAX

Și reprezentanții Teldrum au fost contactați de corespondentul MEDIAFAX, aceștia neputând fi găsiți până la ora transmiterii acestei știri. (Sursa: Comisarul.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Radiografia spitalului Săpoca: personal nepregătit, salarii uriașe, pacienți legați de pat, camere neaerisite

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă  Săpoca (judeţul Buzău) a cheltuit luna trecută …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: