Home / ACTUALITATE / Dragnea nu mai scapă de pușcărie. Procurorii DNA cer urgentarea celui mai greu dosar

Dragnea nu mai scapă de pușcărie. Procurorii DNA cer urgentarea celui mai greu dosar

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, are ceva noroc că a fost trimis după gratii în Dosarul ”Bombonica”. Cum nu mai este parlamentar, Curtea Supremă de Justiție și-a declinat competența în dosarul ”Tel Drum”, scrie Newsteam.ro.

Acest fapt aduce și la o amânare a decizie judecătorilor în acest caz în care este implicat Dragnea. Cu toatea acestea, procurorii DNA cer ca ancheta să se deruleze mai repede, în așa fel încât să poată fi finalizat și cei care au comis acte de corupție să fie condamnați.

Deşi ancheta a fost deschisă de aproape doi ani, procurorii DNA s-au împotmolit în aşteptarea unei decizii a Tribunalului Teleorman, care trebuie să dea undă verde pentru cercetarea unor fapte legate de activitatea TEL DRUM.

Şeful DNA, Călin Nistor spune că în absenţa acestei decizii investigaţia nu poate merge mai departe. Cum s-a ajuns aici? „Norocul” lui Dragnea ține de faptul că și-a pierdut calitatea de deputat, iar Curtea Supremă nu mai are competențe pe dosar:

”Și eu mi-aș dori să fie soluționat cât mai repede acel dosar, cu o soluție legală. Știți că a fost necesară redeschiderea urmăririi penale într-un alt dosar, care privea o parte din acele infracțiuni care făceau obiectul investigației din cauza respectivă (în ceea ce privește dosarul Teldrum – n.r.). A fost sesizată Înalta Curte pentru confirmarea redeschiderii, cauza a fost declinată pentru că între timp o persoană își pierduse calitatea de parlamentar și, practic, competența revenea tribunalului și a fost trimis la Tribunalul Teleorman. După ce tribunalul se va pronunța. într-un fel sau altul, va fi soluționată și acea cauză”, a declarat marți Călin Nistor.

În acest dosar, Dragnea este acuzat de abuz în serviciu, fraudare de fonduri europene şi constituire de grup infracţional. Fostul lider social-democrat ispăşeşte o altă condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI: 

Un fost deputat PSD, apropiat de Dragnea, este numit prim-vicepreședinte al PNL Giurgiu

ALERTĂ! Codul Administrativ taie bani de la educație și îi redistribuie pentru pensii speciale

Află de unde poți cumpăra cel mai ieftin combustibil

Camelia Bogdan: ”Dan Voiculescu a dirijat, din 1990, banii Securității fără să fie deranjat de stat”

About expresmedia.ro

Check Also

BREAKING Șefa de la Terapie Intensivă a spitalului Gerota, în stare critică

Vineri noaptea, Digi 24 a difuzat o știre sumbră: șefa secției ATI (Anestezie – Terapie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: