Home / ACTUALITATE / Dragnea l-a mazilit pe șeful AEP pentru că a îndrăznit să verifice cum cheltuie PSD-ul banii publici

Dragnea l-a mazilit pe șeful AEP pentru că a îndrăznit să verifice cum cheltuie PSD-ul banii publici

Conducerea Parlamentului a hotărât joi, în şedinţa Birourilor Permanente reunite, destituirea directorului Autorităţii Electorale Permanente care se ocupă cu anchetarea modului în care s-au cheltuit banii publici la PSD, Toma Bogdan Costreie.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

Decizia vine la doar o zi după ce vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a declarat că a fost suspendat controlul privind modul în care PSD a cheltuit banii pe care i-a primit din subvenţiile acordate partidelor politice în 2017 ca urmare a unei adrese a Curţii de Conturi care cerea ca acest control să se facă în august 2019, relatează Hotnews.

„Astăzi s-a mai consumat un episod de prost gust marca PSD în birourile reunite. Este legat de faptul că, după controlul declanşat de AEP la PSD, acest partid a încercat pe toate căile să se descotorosească de funcţionarii care au început acel control.

Şi astăzi a fost vorba în Biroul Permanent despre destituirea directorului din AEP responsabil pe partea de controale privind finanţarea partidelor politice. În mod absolut nelegal, s-a scornit retroactiv un aşa-zis motiv, că acea persoană nu ar fi avut o declaraţie de neapartenenţă la vreun partid politic, deşi nu i-a fost cerută niciun moment o astfel de declaraţie şi nu a fost chemat niciodată să dea explicaţii cu privire la acest lucru, deci este clar un abuz.

Şi dacă această persoană va da în judecată Parlamentul României, cu siguranţă – în opinia noastră – va avea câştig de cauză, pentru că nu este admisibil să destitui aşa doar pentru că nu îţi mai este pe plac o anumită persoană şi că îndrăzneşte să pornească un control la partidul tău. Toate partidele politice am avut şi avem controale şi e firesc ca şi PSD-ul să se supună acestei rigori”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, după Şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. (Sursa: Epochtimes-romania.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul de Interne desecretizeaza Raportul 10 August. Urmeaza si schimbari la varful Jandarmeriei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, marti, ca pana la data de 1 decembrie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: