Home / POLITICĂ / Dragnea, înțelegere cu Voiculescu să-i pună pe locuri ELIGIBILE la europarlamentare trei persoane

Dragnea, înțelegere cu Voiculescu să-i pună pe locuri ELIGIBILE la europarlamentare trei persoane

E rumoare mare în PSD. Din cele aproximativ 12 locuri eligibile de pe lista de europarlamentare, Dragnea i-a promis 3 lui Dan Voiculescu. Pe Rovana Plumb o impune tot el, așa că mai rămân maxim 8 locuri de împărțit baronilor care-i asigură acum liniștea în partid. Însă actualele sondaje și o prezență crescută la vot generată de anunțatul Referendum inițiat de către Iohannis, ar reduce numărul de locuri eligibile pentru PSD la 9 sau 10.

Informația a fost scursă de Victor Ciutacu pe Facebook. Ceea ce ar însemna că Dragnea apucase să-i promită ceva și lui Ghiță! „Hai că deja mă plictisește mimarea asta ipocrită a consultărilor pe tema candidaturilor la europarlamentare. Dacă nu se răzgândește comandantul suprem de spaima cuțitului, trei nume extra PSD intră pe lista de candidați, toate pe filiera înțelegerii Dragnea-Voiculescu: Carmen Avram, Chris Terheș, Maria Grapini.”, a scris Ciutacu pe Facebook.

Carmen Avram este soția lui Adrian Ursu, considerat mâna dreaptă a lui Voiculescu în Antena 3. Maria Grapini este Maria Grapini. Cine este Chris Terheș?

Sefa Inaltei Curti, judecatoarea Cristina Tarcea, a ajuns sa fie verificata de Inspectia Judiciara, dupa ce impotriva ei a fost facuta o sesizare de catre pastorul Chris Terhes, presedintele Coalitiei romanilor din SUA.

Sesizarea a fost facuta in contextul in care Colegiul de Conducere al Inaltei Curti a decis sa nu modifice anul acesta componenta Completelor de 5 judecatori. Asta se intampla imediat dupa ce au intrat in vigoare modificarile aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

Despre ce este vorba

Inalta Curte a explicat ca aceste complete de judecata sunt constituite „la inceputul fiecarui an” si, in absenta unei norme tranzitorii, devin aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Initiativa lui Terhes de a sesiza Inspectia Judiciara a venit in acelasi timp cu declaratiile acide facute de liderul PSD, Liviu Dragnea. Politicianul a criticat dur decizia Colegiului de Conducere al Inaltei Curti.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca un cetatean roman care locuieste la Washington DC a sesizat Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a oferit mai multe date despre ONG-ul Coalitia romanilor din SUA – Romanian Community Coalition.

Potrivit sesizarii transmise la IJ si CSM, Romanian Community Coalition a fost infiintata si inregistrata in statul California pe data de 19 martie 2014.

La data la care a facut sesizarea la Inspectia Judiciara, ONG-ul era suspendat. Motivul: nu a trimis din martie 2016 rapoartele bianuale, potrivit procedurilor californiene.

„Organizatia a fost suspendata in noiembrie 2017 si nu si-a recapatat statutul legal decat la sfarsitul lunii august 2018, dupa o serie de semnalari din presa”, se precizeaza in documentele transmise la CSM si IJ.

Conform legilor statului California, o organizatie al carui statut este suspendat nu are dreptul legal de a-si folosi numele in public sau de a intreprinde alte activitati, se arata in actul citat.

Cati membri sunt in organizatie

In plus, desi Terhes sustine ca ONG-ul condus de el este „cea mai larga organizatie romaneasca din SUA”, in realitate, aceasta a fost inregistrata ca neavand niciun membru, potrivit portalului californian al ONG-urilor. (Sursa: Comisarul.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe FACEBOOK sau TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

Victor Ponta anunță că Pro România nu susține moțiunea anunțată de PSD

Motiunea anuntata pe PSD, pe tema revenirii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: