Home / ACTUALITATE / Document secret citat de presa engleză: Epidemia de coronavirus ține până în 2021

Document secret citat de presa engleză: Epidemia de coronavirus ține până în 2021

”Epidemia de coronavirus din Marea Britanie va dura până în primăvara anului viitor și ar putea duce la spitalizarea a 7,9 milioane de oameni”, se arată într-un document al Sănătății Publice din Anglia (PHE), obținut de jurnaliștii de la The Guardian.

Este pentru prima dată când autoritățile au recunoscut că se așteaptă ca pandemia de coronavirus să circule încă un an și că estimează ca 80% dintre britanici să fie infectați cu noul virus până în acea perioadă.

Deși Prof Chris Whitty, principalul consilier medical al guvernului, a catalogat inițial aceste cifre drept cel mai negru scenariu, spunând că numărul real al infectărilor se va dovedi mai mic, documentul arată că „este de așteptat ca până la 80% din populație să fie infectată cu Covid-19 în următoarele 12 luni, iar până la 15% dintre acestea (7,9 milioane de persoane) pot necesita spitalizare”.

Documentul a fost elaborat de către echipa de pregătire și reacție în caz de urgență a PHE și aprobat de către Dr. Susan Hopkins, responsabilul principal al PHE care se ocupă de focar.

Cu toate acestea, părerile sunt împărțite.

„Un an este total plauzibil. Dar această cifră nu este bine apreciată sau înțeleasă. Cred că se va scufunda în vară, spre sfârșitul lunii iunie și va reveni în noiembrie, așa cum face gripa obișnuită sezonieră.

Cred că va fi pentru totdeauna, dar va deveni mai puțin severă în timp, odată cu creșterea imunității”, a declarat Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia și expert în epidemiologie.

În prezent, în Marea Britanie se înregistrează 1391 de cazuri confirmate de coronavirus și 35 de decedați.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: