Home / ACTUALITATE / DNA, pe urmele lui Cumpănașu. Procurorii anchetează cum a încasat un milion de lei pentru 3 broșuri

DNA, pe urmele lui Cumpănașu. Procurorii anchetează cum a încasat un milion de lei pentru 3 broșuri

DNA a solicitat Ministerului Culturii documente legate de contractul pe care aceasta institutie l-a incheiat, in septembrie anul trecut, cu fundatia condusa de Alexandru Cumpanasu. Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), condusa de Cumpanasu, a primit o finantare nerambursabila de aproximativ 1 milion de lei, scrie Aktual24.ro.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Finantarea s-a facut in cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea suma au fost platiti ca drepturi de autor direct catre Cumpanasu, in schimbul realizarii a trei lucrari despre Marea Unire.

Libertatea a dezvaluit ca aceste trei lucrari sunt, de fapt, trei brosuri, de maximum 18 pagini fiecare, brosuri al caror continut a fost copiat, cu mici modificari, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri.

In replica, Alexandru Cumpanasu a sustinut ca este vorba despre trei carti, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris intr-o luna: „Am si eu niste capabilitati, aveam ideile dinainte”. Autorul a refuzat insa invitatia de a veni si a prezenta cartile respective. Versiunea lui Alexandru Cumpanasu a fost sustinuta si de raspunsul de la Ministerul Culturii, raspuns in care se arata ca ar fi vorba despre trei volume, de peste 200 de pagini fiecare, tiparite fiecare in tiraje de 1.000 de exemplare.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat cartile de la Ministerul Culturii, insa institutia a trimis tot cele trei brosuri. De asemenea, DNA a solicitat proiectul depus de asociatia lui Cumpanasu la Minister, in cadrul concursului de proiecte pentru finantare nerambursabila. Pana la aceasta ora, potrivit unor surse din Ministerul Culturii, acel proiect initial nu a fost inca gasit si trimis catre DNA.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BREAKING Șefa de la Terapie Intensivă a spitalului Gerota, în stare critică

Vineri noaptea, Digi 24 a difuzat o știre sumbră: șefa secției ATI (Anestezie – Terapie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: