Home / ACTUALITATE / De ce refuză Regimul Dragnea banii europeni pentru spitale si autostrazi – dacnews.net

De ce refuză Regimul Dragnea banii europeni pentru spitale si autostrazi – dacnews.net

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele și actele de corupție vor risca suspendarea fondurilor comunitare, conform unui proiect de rezoluție aprobat joi de Parlamentul European.

„Asistata de un grup de experți independenți, Comisia Europeană va avea sarcina de a depista «deficiente generalizate în privința statului de drept» și va decide măsuri care ar putea include suspendarea plăților efectuate prin bugetul UE sau reducerea prefinantarii”, se arată în proiectul aprobat joi de Parlamentul European cu 397 de voturi pentru, 158 împotrivă și 69 de abțineri, scrie Mediafax.

Planul va fi implementat doar dacă va fi aprobat, după negocieri, de Parlamentul European și de Consiliul European.

Imediat ce un stat membru sancționat va remedia problemele identificate de Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE pot hotărî deblocarea fondurilor.

Citește și ”INCENDIAR! Liderii europeni au dat de pământ cu Tăriceanu și Dăncilă în Parlamentul European – dacnews.net

Comisia Europeană va putea stabili că normele statului de drept sunt expuse riscurilor dacă apar probleme în funcționarea sistemului de implementare a bugetului UE, în funcționarea sistemului autorităților de control financiar, în investigarea fraudelor, a actelor de corupție, în evaluările efectuate de instanțe judiciare, în combaterea evaziunii fiscale sau în cooperarea autorităților naționale cu Oficiul UE pentru combaterea Fraudelor sau, eventual, cu Parchetul General European.

Proiectul de rezoluție denumit „Protejarea bugetului UE în cazul constatării deficiențelor generalizate în materie de stat de drept în statele membre” este parte a Planului bugetar multianual 2021-2027.

Comisia Europeană a propus în 2017 și în 2018, în cadrul proiectului de reformare a bugetului comunitar, posibilitatea limitării accesului la finanțare europeană în cazul țărilor membre ale Uniunii Europene care nu respectă principiile statului de drept.

În octombrie 2018, președintele Franței, Emmanuel Macron, a somat țările central și est-europene să respecte normele statului de drept și sistemul de distribuire a imigranților extracomunitari, reiterând că Uniunea Europeană „nu este supermarket”. (Sursa: Aktual24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Elevi inventați la o școală din Dolj pentru a fi păstrate posturile de director și secretar

La Școala „Damian” din comuna Sadova, județul Dolj, este o anchetă după ce 24 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: