Home / ACTUALITATE / De ce nu se construiesc autostrăzi, școli și spitale? Statul cheltuie anual peste 30% cu asistența socială

De ce nu se construiesc autostrăzi, școli și spitale? Statul cheltuie anual peste 30% cu asistența socială

În timp ce petardele PSD-ALDE aruncă minciuni în spațiul public în privința lipsei autostrăzilor, școlilor sau spitalelor, datele oficiale arată că România a devenit un stat de asistați sociali. Specialiști din domeniu au precizat pentru dacnews.net că acolo unde Educația și Sănătatea dau greș, intervine Asistența Socială. Politicienii corupți și iresponsabili au avut grijă să distrugă sistemul educațional și sistemul de sănătate. Astfel, dintre toate cheltuielile pe care statul român le aface, la asistență socială merge cel mai mare procent din buget. Nu în educație, nu în sănătate!

În urma datelor făcute publice de Ministerul de Finanțe, în 2016, conform raportului privind execuția bugetară finală a anului 2016 (raportul din 2017 nu este publicat) descoperim că în bugetul de stat au intrat 48,67 miliarde de euro: impozit pe profit 6,9% – 2,58 miliarde euro; impozit pe salarii și venit 12,4% – 6,03 miliarde euro; TVA 23,1% – 11,24 miliarde euro; accize 12,0% – 5,84 miliarde euro; contribuții de asigurări 27,4% – 13,34 miliarde euro; venituri nefiscale 8,1% – 3,94 miliarde euro și alte venituri 10,2% – 4,96 miliarde euro.

Citește și ”TuDorel a dat de naiba! OECD: Va învăța curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare

Tot în urma datelor făcute publice de Ministerul de Finanțe, în 2016, conform raportului privind execuția bugetară finală a anului 2016 (raportul din 2017 nu este publicat) descoperim că statul a cheltuit 52,65 miliarde euro: cheltuieli de personal 23,6% – 12,43 miliarde euro; bunuri și servicii 16,9% – 8,90 miliarde euro; dobânzi 4,1% – 2,16 miliarde euro; subvenții 2,7% – 1,42 miliarde euro; proiecte cu finanțări din fonduri externe nerambursabile 4,3% – 2,27 miliarde euro; asistență socială 33,8% – 17,8 miliarde euro; cheltuieli de capital 7,9% – 4,16 miliarde euro și alte cheltuieli 6,8% – 3,58 miliarde euro.

Citește și ”Iată motivul real pentru care Dorneanu își dorește ca șefa DNA să fie revocată din funcție

Liviule, de la tine vrem să aflăm răspunsul pentru că știm cu toții că Dăncilă este doar o marionetă și este peste puterea ei de a întelege despre ce se discută. Ai afirmat peste tot pe unde ai putut că tu și guvernele tale ați readus bunăstarea în România și că acum statul se dezvoltă cu viteza luminii. Dacă o ducem atât de bine, de ce cheltuim o treime din buget cu asistența socială? 

În 2017, peste 54 miliarde euro au intrat în bugetul de stat (impozit pe profit, impozit pe salariu si venit, alte impozite pe venit, profit și câștiguri din capital, TVA, accize, alte impozite și taxe pe bunuri și servicii, cotribuții de asigurări, venituri nefiscale, taxe vamale și alte impozite și taxe) și apreciem noi că statul va încasa peste 57 miliarde de euro în 2018. Îngrijorător este faptul că de la an la an, cheltuielile statului cu asistența socială cresc. Suntem ferm convinși că  derogare de la acest lucru nu face nici anul 2017 și nici 2018. În ritmul acesta, vom ajunge proștii și săracii Europei, asta în caz că nu apucă PSD-ul să ne scoată din UE. Și atunci, Liviule, nu cumva lucrul acesta este un atentat la siguranța națională?

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Elevi inventați la o școală din Dolj pentru a fi păstrate posturile de director și secretar

La Școala „Damian” din comuna Sadova, județul Dolj, este o anchetă după ce 24 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: