Home / ACTUALITATE / De ce au anihilat DNA? USR l-a prins pe un lider PSD cu peste 300 de contracte cu bani publici

De ce au anihilat DNA? USR l-a prins pe un lider PSD cu peste 300 de contracte cu bani publici

USR Galați prezintă un caz sfidător în care un lider al PSD din acest județ a beneficiat, în ultimii ani, de peste 300 de contracte cu bani publici.

Este vorba despre liderul TSD Galați, Costel Gafton, care mână în mână cu primarul PSD al Galațiului, Ionuț Pucheanu, a făcut sute de afaceri pe bani publici. Extrem de avantajoase, având în vedere că a vândut echipamente la prețuri supra-evaluate de până la 10 ori.

„Saptamana trecută, galatenii au aflat chiar de la primarul PSD Ionuț Pucheanu că acesta a inaugurat o investiție foarte importantă a municipalității: un sistem GPS pentru 30 de mașini ale Poliției Locale, care a costat 97.610 lei ( fără tva). Ce nu a spus primarul PSD Pucheanu este că firma care a furnizat sistemul instalat pe mașinile Poliției Locale se numește Bussiness Cabu SRL și aparține unei membre a Biroului Politic al Organizației Municipale a Tineretului Social Democrat.

Soțul acesteia, Gafton Costel, este președinte executiv al TSD Galați, fost candidat PSD la alegerile locale din 2016 ( pe loc neeligibil ), actual președinte al Consiliului de Administrație al SC Administrația Piețelor Agroalimentare Galați SA și director comercial al SC Business Cabu SRL.

Practic, primarul PSD a prezentat realizarea firmei colegilor de partid. Așa e în România lui PSDragnea.

Revenind la contractul cu Poliția Locală: considerăm că modernizarea este un lucru bun însă afirmăm că informatizarea trebuie făcută la un preț corect.

Iată care este problema identificată: prețul de 97.610 lei, adică 20.955,35 euro la cursul din 29 noiembrie 2018 ( data publicării în SEAP a notificării de atribuire la cumpărarea directă ) înseamnă, pentru 30 de mașini, sumă de 698,51 euro pentru fiecare mașină de poliție.

E mult.

Pentru că am găsit pe internet oferte pentru instalarea de GPS-uri tot pentru 30 de mașini de 5 ori mai ieftine!

Să fim bine înțeleși: nu dl. Gafton a fabricat echipamentele acasă. Le-a cumpărat din altă parte. Întrebarea este: la ce preț?

Evident, președintele executiv al TSD Galați nu va putea publica niciodată actele de achiziție a echipamentelor, ca să putem face diferența între suma cu care le-a cumpărat și suma cu care le-a vândut Poliției Locale. În primul rând, nu e obligat să o facă. În al doilea rând, practica publicării adaosului comercial de către furnizori în cazul contractelor cu bani publici ar fi o lovitură prea dură pe care o poate da achizițiilor publice păstorite de PSD.

Iar sistemul GPS instalat săptămâna trecută nu era pe mașinile poliției care staționau în fața secției Poliției Locale din Piață Mare. Marți, 29 ianuarie 2018, în jurul orei 10.00, pe cele două mașini ale Poliției Locale parcate acolo nu era niciun GPS. Erau suporții dar nu era echipamentul. Ori nu se încărca de la bateria mașinii, ori poate le-a fost frică să nu le fie furate. Parcă ideea era să se știe unde sunt mașinile Poliției Locale, nu unde sunt aparatele GPS!

Oricum, din declarațiile date la inaugurare, sistemul de 20.000 de euro nu filmează. Face doar fotografii. Mai mult sistemele GPS achiziționate de Poliția Locală Galați de la firma condusă de șeful tineretului PSD nu sunt singurele din dotarea Poliției Locale Galați!

Ce este important de știut: suma totală a contractelor cu bani publici derulate de Business Cabu SRL din anul 2013 și până în prezent este de 851.593,68 lei. 304 achiziții atribuite direct și licitații câștigate în aproape 5 ani. (Sursa: Aktual24.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

De ce este Dragnea atât de pornit împotriva generalului Nicolae Ciucă? Care este miza? – dacnews.net

Mii de plângeri împotriva jandarmilor, trimise de români liderilor UE, NATO şi ONU – dacnews.net

Pesediștii i-au făcut plângere penală la DIICOT lui Timmermans, motiv HALUCINANT – dacnews.net

INCENDIAR! Trei lideri importanți ai PNL au făcut blaturi cu Dragnea pe legile justiției – dacnews.net

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: