Home / ACTUALITATE / Dăncilă o amenință pe Birchall cu judecata partidului pentru că aceasta susține desființarea ”SS-Gestapo”

Dăncilă o amenință pe Birchall cu judecata partidului pentru că aceasta susține desființarea ”SS-Gestapo”

Șefa Guvernului și a PSD, Viorica Dăncilă, e furioasă că Ana Birchall (încă ministrul Justiției) o sfidează atât în Guvern, cât și pe linie de partid. De aceea, o amenință cu judecata CEx-ului PSD, scrie Ziaristii.com.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Ana Birchall, pro-americana PSD (poate singura), susține desființarea sinistrei Secții de investigare a infracțiunilor din justiție (SSIJ), cunoscută ca „Secția Specială” sau „SS-Gestapo”. Dăncilă are ordin de la Dragnea ca „SS-Gestapo” să fie păstrată, pentru a controla politic Justiția, în ciuda avertismentelor europene.

Viorica Dăncilă susține că desființarea Secției Speciale „nu este poziția PSD”. ​

Întrebată în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, de la Mediafax.ro, cum s-a ajuns în situația paradoxală ca ministrul PSD al Justiției să lupte pentru desființarea Secției Speciale, Viorica Dăncilă a răspuns: „Această atitudine a Anei Birchall nu este poziția PSD. PSD nu va mai da nicio ordonanță pe Justiție, noi ne-am învățat lecția, nu vom mai interveni. Intervenția Anei Birchall nu e o intervenție personală. Dacă ne uităm, este revocată. Eu nu accept să implice ministerul într-un scandal”.

Premierul a precizat că ministrul Justiției trebuie să răspundă și în fața colegilor de partid.

„Vom vedea atitudinea dânsei în fața colegilor, pentru că această implicare în Justiție nemulțumește colegii. Magistrații trebuie să ajungă la un consens. A fost deja o discuție legată de acest aspect, vom avea o nouă discuție în CEx”.

Ana Birchall a anunțat, pe 17 septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de Ministerul Justiției a ajuns la două concluzii preliminare referitoare la Secția Specială, și niciuna nu susține funcționarea ei în această formă.

În ultimele două luni, Ana Birchall a boicotat constant ședințele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în care președinta instituției, Lia Savonea (din „gașca Dragnea”), încerca s-o impună pe compromisa Adina Florea la șefia „SS-Gestapo”.

Presată de pușcăriașul Dragnea și de penalii din partid, Viorica Dăncilă a propus revocarea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției încă din luna august, dar președintele Klaus Iohannis a refuzat să emită decretul de revocare.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

CCR urmează să decidă dacă Meleșcanu și-ar putea pierde funcția de președinte al Senatului

Curtea Constituțională va decide, miercuri, dacă alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: