Home / POLITICĂ / Dăncilă: Nu demisionez! Vom avea un Guvern Dăncilă nu un Guvern Orban după moţiune

Dăncilă: Nu demisionez! Vom avea un Guvern Dăncilă nu un Guvern Orban după moţiune

Premierul Viorica Dăncilă a transmis luni, la Adevărul Live, că se aşteaptă ca o parte dintre cei 237 de parlamentari care au semnat moţiunea liberalilor să se răzgândească, astfel că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului său nu va trece la vot.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

„Nu întotdeauna numărul semnăturilor corespunde cu cel al voturilor. Eu cred că moţiunea nu va trece şi mă bazez pe faptul că sunt destui oameni responsabili în Parlamentul României. Când nu vii cu alternativă, acest lucru denotă neseriozitate. Ce politici fac? Au spus că vor da afară 400.000 de oameni, că vor tăia pensii şi salarii. Sunt destui oameni care vor stabilitate, predictibilitate. Cred că aşteptările unora au fost altele. Trebuie să vii cu o formulă de premier, ce miniştri ai, cu un program de guvernare”, a declarat Dăncilă.

În acelaşi timp, şefa PSD a afirmat că nu vor avea loc alegeri anticipate, aşa cum cer partidele de opoziţie.

„Nu prea cred. Oricum, PSD nu se teme. NU sunt dispuşi nici parlamentarii PNL, nici alţi parlamentari, să-şi întrerupă mandatul. Nu vor fi alegeri anticipate”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă vom avea un Guvern Orban după moţiunea de cenzură, premierul a replicat: „Nu, vom avea un Guvern Dăncilă”.

„Eu am venit cu un pact pentru bunăstarea românilor, să nu se taie salarii, să nu se taie pensii etc. Nu au semnat decât cei de la minorităţi. Partidele de dreapta vor austeritate. Nu am văzut nicio direcţie faţă de cum vrei să conduci ţară”, a adăugat Dăncilă.

Întrebată dacă, în cazul în care trece moţiunea, va demisiona din fruntea Guvernului, şefa PSD a precizat: „Nu! Repet. Această moţiune nu va trece. Dacă luăm scenariul că trece moţiunea ne vom continua lupta şi vom urmări ce va face fiecare partid. Eu sunt un om responsabil. Voi cere preşedintelui să facă nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credinţă şi să schimbe acest Guvern eşuat, cum spune domnia sa”.

De asemenea, şefa PSD respinge şi varianta vehiculată de liderul Pro România, Victor Ponta, privind o guvernare PSD-Pro România-ALDE.

„Nu cred că Iohannis va nominaliza un premier de la PSD, ALDE sau Pro România. Iohannis, dacă va desemna, va alege un tehnocrat, un liberal”, a opinat Dăncilă.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Orban l-a numit secretar de stat la Finanțe pe un individ implicat în scandalul imobiliar Terra Residence

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: