Home / ACTUALITATE / Dăncilă în Parlamentul European: ”Românii iubesc guvernul PSD-ALDE”

Dăncilă în Parlamentul European: ”Românii iubesc guvernul PSD-ALDE”

Viorica Dăncilă a criticat „dezinformarea” făcută de europarlamentarii români și străini care au vorbit după ea în Parlamentul European. În schimb, în dreptul la replică, premierul a susținut că Guvernul PSD-ALDE are „o largă susținere populară” și că „românii îl iubesc”.

Ce a spus Viorica Dăncilă:

„Am văzut lucruri pe care le-am luat în calcul, lucruri constructive, am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama că există multă dezinformare și nu acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau în spatele acestei dezinformări.

Domnule Pons (Esteban González Pons, n.red.), da, trebuie să apărăm cetățenii. Acest lucru îl cer și eu. Și nu am să ignor vocea poporului, iar martori (sic!) este larga susținere populară pe care o avem în România. Ascult pe toată lumea de bună credință și vreau un dialog constructiv, dar un dialog care să fie corect pentru România și pentru UE.

Doamna Macovei, știu despre dezinformările dumneavoastră. Acest guvern pe care-l criticați atât de des a adus o creștere economică de 7%, a crescut nivelul de trai al românilor și de aceea românii îl iubesc. Nu vă face cinste să aduceți lupta politică internă în Parlamentul European. Este o lipsă de respect față de poporul român.

Da, România este divizată, iar eu vreau ca România să fie unită. Dar trebuie să avem grijă de un lucru și vă spune o țară proeuropeană: vrem și o Europă divizată? Da, avem dialog, dar să nu încercăm, indiferent de grupul politic, să ne învrăjbim unii pe alții. Împreună trebuie să desenăm, să creionăm viitorul UE începând cu anul viitor. Haideți să vedem lucrurile care ne unesc și să lăsăm la o parte lucrurile care ne divizează. Ce avem de îndreptat, vom îndrepta. Sunt dispusă dialogului.

Domnul Curao, reforma în ceea ce privește justiția este inițiată în Parlament. Parlamentul este cel ales în mod democratic, este expresia voinței poporului. Vedeți că și aici există dezinformare, pentru că au arătat cu degetul spre Guvern? Nu, în Parlament au fost inițiate aceste legi.

Domnul Rebega, nu aduceți lupta politică în Parlamentul European. Nu este corect față de români, poate ar trebui să vă gândiți că ați candidat pe listele PSD. Dar nu vă judec eu, pentru că nu am dreptul. Vă vor judeca cei care v-au susținut și pe care acum i-ați dezamăgit.

Parlamentul European nu este inamicul meu. Am fost europarlamentar 9 ani de zile și nu o să mă abat niciodată de la valorile europene. Poate nu toate lucrurile sunt corecte, poate nu toate lucruile sunt așa cum trebuie, dar sunt convinsă că un dialog constructiv și faptul că puteți să ascultați toate părțile și vom ține mai puțin cont de cei care vor ca să fie înțelegere și dialog în Parlamentul European, cei care vin cu dezinformări, cei care au dezinformat întotdeauna, cred că lucrurile se pot îndrepta.

Domnule prim-vicepreședinte Timmermans, cu siguranță vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Azi, ministrul Justiției prezent lângă mine va merge la Comisia de la Veneția. România este o țară proeuropeană și cu siguranță nu se va abate de la acest drum și vă spune o fostă colegă de-a dumneavoastră. Vă rog să aveți încredere în România, în parcursul european și în respectarea statului de drept în țara mea.” (Sursa: Digi24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Judecătoarea care l-a scăpat pe fiul lui Sile Cămătaru de arest va judeca dosarul lui Dincă

Judecătoarea Diana Mihaela Cotoi şi judecătorul Romeo Iulian Petcan de la Tribunalul Olt au motivat …

2 comments

  1. Cine a scris discursul pentru Dăncila stie că de fapt aceasta persoană nu este in stare să reprezinte Romania si i-a pus toate minciunile astea pe hârtie să le citeascaă ea in fața Parlamentului European si să se minune o lume intreaga de prostia ei !

  2. Femeia asta e dusa cu pluta, minte fara sa clipeasca precum seful e isi vorbeste in numele hotilor pe care-i apara cu toate puterile. Sa iasa pe strada cu dracena si ai lui, fara garzi in jur, sa vada ce mult ii iubesc romanii , ea fuge ca de naiba si de reporterii care incearca sa-i puna intrebari simple darmite de mania populara. Sa vina fata in fata cu cei care si-au pierdut porcii din cauza incompetentei guvernului ala atata de iubit…i-ar face o coafura pe gratis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: