Home / ACTUALITATE / Cum să evapori din pix 120 de milioane de euro, metoda Dăncilă

Cum să evapori din pix 120 de milioane de euro, metoda Dăncilă

Ministerul Sănătății dezminte, pentru Newsweek România, că executivul condus de Viorica Dăncilă ar fi cheltuit sute de milioane pe studii de fezabilitate pentru spitalele regionale.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

Ministerul Sănătății spune că studiile de fezabilitate au fost realizate în mod gratuit și că „nu am avut cheltuieli din fondurile aprobate necesare construirii celor trei spitale: Iași, Cluj, Craiova”.

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat la TVR că guvernul său nu are nici pentru faptul că nu s-a început, măcar, construcția a trei spitale regionale din cele opt promise : ,,Nu din vina noastră nu s-au făcut spitalele regionale. Noi am avut doar 150 milioane, din care 120 de milioane i-am dat pe studii de fezabilitate”, a susținut Viorica Dăncilă.

Newsweek România a cerut Ministerului Sănătății informații despre costul real al studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale.

Ministerul Sănătății arată, în răspunsul oferit revistei, că Viorica Dăncilă a mințit.

„Studiile de fezabilitate  necesare construirii spitalelor regionale de urgență Iași, Craiova, Cluj au fost realizate cu sprijinul Bancii Europene de Investitii (BEI), în baza unui acord de servicii și de către consultantul stabilit de această instituție, în mod gratuit. 

Până în prezent, Ministerul Sănătății nu a avut cheltuieli din fondurile aprobate necesare construirii celor trei spitale, și anume  150 milioane euro co-finanțare FESI și 150 milioane euro finanțare națională, fonduri aferente Axei 14.1 – Program Operațional Regional. Au fost finalizate aplicatiile  si au fost incarcate in aplicatia MySMIS, pentru obiectivul de investiții SRU Iasi și SRU Cluj, iar pentru SRU Craiova cererea de finanțare se va depune la începutul lunii decembrie. Estimăm semnarea contractelor de finanțare cu AMPOR  la  sfârșitul anului SRU Iași, iar pentru SRU Cluj și Craiova la începutul anului viitor, se arată în document.

În programul de Guvernare cu care PSD a câștigat, în decembrie 2016, alegerile parlamentare, cu un scor zdrobitor de 45%, la capitolul „Politici în domeniul sănătății” este menționat faptul că, în perioada 2017-2020 social-democrații își asumau „construirea a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultimă generație și a unui spital republican, în București, care va fi organizat ca centru de urgență-excelență și cercetare, pe toate specialitățile.” Până acum, nu a început construcția niciunui spital.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: