Home / ACTUALITATE / Cristina Tarcea dă de pâmânt cu Lia Savonea: ”Nu poate controla votul meu din CSM”

Cristina Tarcea dă de pâmânt cu Lia Savonea: ”Nu poate controla votul meu din CSM”

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Lia Savonea, a declarat că, după deciziz CCR privind completele de 3 judecători, se impune un control la nivelul celei mai înalte instanțe din România, cel mai probabul prin intermediul Inspecției Judiciare.

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție spune că are încredere în experiența în drept a Monei Pivniceru și a lui Daniel Morar, și că Lia Svonea, președinta CSM, este nemulțumită că nu-i poate controla votul în Consiliul Superior al Magistraturii.

„Doamna Savonea are încredere în opiniile juridice ale domnilor Stan și Deliorga. Eu am încredere în experiența în drept a domnilor Morar și Pivniceru. Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii ICCJ pentru a numi în loc persoane mai puțin predispuse la independență față de dânsa.

Cât despre Inspecția Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acțiunea disciplinară lovită de nulitate absolută față de mine, adică abuzivă.
Realitatea este că până în septembrie am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla și de care vrea să scape.”, a declarat Cristina Tarcea, după ce Lia Savonea a anunțat că vrea să trimită Inspecția Judiciară la Înalta Curte de Casație și Justiție după decizia CCR privind completurile de 3 judecători.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

ULTIMA ORĂ! Cale deschisă pentru Kovesi la șefia Parchetului European, candidatul francez se retrage

Efectul senilității: Tăriceanu se compară cu Churchill și spune că românii au votat greșit pe 26 mai

Negoiță: ”Dacă l-am pune pe Papa Francisc să candideze din partea PSD, ar pierde”

Moise Guran: CCR a dat o ”soft” lovitură de stat. CCR trebuie desființată!

About expresmedia.ro

Check Also

S-a ales praful de un dosar de evaziune de 10.000.000 lei. Procurorul a măsluit declarațiile

Un procuror a descoperit taximetrie măsluită fiscal. Apoi judecătorii au descoperit că procurorul măsluise declarații, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: