Home / ACTUALITATE / Consilier județean, înjurături la adresa celor care NU dau șpagă medicilor: ”Cretinilor, nesimțiților, meltenilor!”

Consilier județean, înjurături la adresa celor care NU dau șpagă medicilor: ”Cretinilor, nesimțiților, meltenilor!”

Declarație incredibilă a unui consilier județean din Brăila, care apără „plicul” la medic. Cătălin Iordache a scris un articol în care spune că cei care sunt împotriva mitei în spitale trebuie să ştie că, fără plic, ajungeau până la ora asta să fie trataţi de medicul veterinar. Politicianul îi numește „melteni”, pe cei nemulțumiți că li s-au cerut bani la medic, scrie Digi24.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

De la ce a pornit totul? Consilierul a fost deranjat de un top al spitatelor românești în care se dă mită, unde spitalul din Brăila era pe locul doi şi a scris un articol în care spune că cei care sunt împotriva mitei trebuie să ştie că fără plic, ajungeau până la ora asta să fie trataţi de medicul veterinar.

„Bă, meltene, care eşti meltean anti-medic şi anti-plic trebuie să ştii ceva: Bă, fără plic, până la ora asta ajungeaţi să fiţi trataţi de medici veterinari. Bă, tu jeg al societăţii care ai făcut tu 10 clase la seral, cel mult 12 clase, nu ai fi dispus să munceşti pe salariul unui medic rezident, pentru că tu, meltene, nu te-ai descurca. Şi atunci de ce crezi tu că unul care a făcut 12 clase la zi, 6 ani de facultate şi cinci ani de rezidenţiat şi care trebuie să înveţe până o mierleşte se va descurca? Bă, meltene, tu crezi că unul ca ăsta se va împăca la gândul că e răsplătit mai prost decât tine, care tai frunze la câini?”, a scris Cătălin Iordache pe infobraila.ro.

A doua zi după publicarea articolului, Cătălin Iordache a reluat subiectul în ședinţa de Consiliu Judeţean.

Cătălin Iordache, consilier judeţean Brăila: „Ştiţi vreun caz în care un medic, un brancardier, o infirmieră a așteptat un pacient sănătos, după ce s-a făcut bine la Spitalul Județean, la un colț de stradă și a zis: Băi, de ce nu ai dat șpagă? Nu există.

Hai să ne lămurim, ori ne batem joc de oamenii ăștia… pentru că ei pot pleca în privat, unde ne spun: Atâta costa! Aveți bani, bine. Nu aveți, puteți să muriți la mine la ușă!”.

În direct la Digi24, Cătălin Iordache a explicat ce a vrut să spună cu această afirmaţie şi a subliniat că plicul la medic este „uneori necesar” în condiţiile în care sistemul sanitar este la pământ.

„Să facem o clarificare între cei care cer şi cel care oferă. Darea de mită este egală cu luarea de mită. Nu numai cei care pretind şi primesc, ci şi cei care oferă sunt vinovaţi.

Dacă un pacient e mulţumit de un serviciu medical, putea să îl recompenseze pe medicul care i-a salvat viaţa. Acum nu mai poate face asta.

Asta nu rezolvă problemele din sănătate, dar, de când vom continua să maculăm această categorie profesională, vom ajunge la nefericitul caz ca toţi medicii să fie în afara sistemului medical, să fie într-unul privat. Poate statul român să asigure suficiente resurse ca oamenii să apeleze doar la privat? Eu cred că nu. Exprimarea mea a fost pentru a atrage atenţia asupra acestui lucru.

Evident că nu sunt de acord ca medicii să solicite.

Vom ajunge doar la veterinar dacă vom continua să distrugem sistemul sanitar luând uscăturile şi punându-le în faţă”, a declarat la Digi24 Cătălin Iordache.

El a susţinut că sondajul privind mita din spitale e „neprofesionist” şi a dat exemplu spitalul din Brăila, unde sunt internaţi 3000 de pacienţi lunar, din care doi au spus că li s-a cerut mită, că vor face plângere, dar nu au făcut-o.

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, a criticat punctul de vedere al consilierului judeţean, despre care a susţinut că aduce un afront profesiei de medic de medicină umană, dar şi de medicină veterinară.

Un raport publicat de un organism internaţional specializat în evaluarea si certificarea sistemelor de management anti-mită a pus Spitalul Judeţean Brăila, pe locul al doilea în topul şpăgilor din România.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BREAKING Șefa de la Terapie Intensivă a spitalului Gerota, în stare critică

Vineri noaptea, Digi 24 a difuzat o știre sumbră: șefa secției ATI (Anestezie – Terapie …

One comment

  1. Cum il cheama pe consiierul judetean? Catalin Iordache este numele autorului articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: