Home / ACTUALITATE / Condamnată pentru că a furat ajutoare sociale, continuă să lucreze la Protecția Copilului Teleorman

Condamnată pentru că a furat ajutoare sociale, continuă să lucreze la Protecția Copilului Teleorman

Caz halucinant în Telorman la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Este deja o instituție faimoasă la nivel național, fiind cunocută drept “raiul angajărilor fictive”, scrie liberinteleorman.ro. 

Dacă ați fi puși în situația de a negocia lucrurile acestea, ce ați alege?

View Results

Loading ... Loading ...

Totul s-a întâmplat în anul 2014, iar protagonista este membră a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Teleorman. Numele ei este Daniela Pastramagiu și, în ciuda faptului că a fost condamnată pentru că a furat din ajutorul dat de stat unor persoane vârstnice, ea continuă să lucreze și astăzi la DGASPC, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în cadrul aceluiași serviciu public care i-a permis în anul 2014 să fure din banii unor oameni bolnavi.

Pe data de 25 iulie 2012, Daniela Pastramagiu era angajată, ca și astăzi, în cadrul DGASPC Teleorman, evaluând gradul de handicap al unor persoane adulte. La momentul acela, ea a încheiat un  contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere cu doi bătrâni  din comuna Buzescu. În schimb, aceasta își asuma să le asigure celor doi hrana, vestimentația și menajul pentru tot restul vieții, precum și cheltuielile ocazionate de vreo boală sau pe cele derivate din eventualitatea unei înmormântări.

Bătrâna, Maria R. a decedat pe 1 august 2015, aceasta fiind încadrată în gradul de handicap grav și beneficia de ajutoare sociale furnizate de DGASPC Teleorman, dar și de Primăria Buzescu. Pentru a-și însuși aceste sume de bani, angajata DGASPC  Teleorman, care ajutase și la întocmirea dosarului de handicap al victimei sale prin tot felul de tertipuri (a dus-o pe bătrână să-i facă investigații imagistice în zona capului, deși o mințise că o verifică în zona abdomenului), Daniela Pastramagiu a îndeplinit formalitățile pentru deschiderea unui cont bancar. Aferent acestuia, a solicitat și un card, pe numele bătrânei, în care să fie virate ajutoarele sociale, de la Primăria Buzescu și de la DGASPC Teleorman. Totul s-a întâmplat fără ca bătrâna să aibă cunoștință despre demersurile făcute de cea care o mințea că o ajută.

Pe data de 30 aprilie 2014, angajata DGASPC Teleorman s-a prezentat la Agenția Alexandria a Reiffeisen Bank, contactând un ofiter de cont și solicitând de la acesta deschiderea unui cont de card pe numele bătrânei Maria R., precizând că aceasta nu era transportabilă la momentul acela. În consecință, angajatul băncii  a pus la dispoziția Danielei Pastramagiu formularele necesare pentru deschiderea contului și i-a eliberat un card bancar. Semnătura beneficiarei reale a fost înlocuită cu semnătura angajatei DGASPC Teleorman. După obținerea cardului bancar, în perioada 11 iulie 2014 – 29 septembrie 2014, fără drept și fără știrea beneficiarului real, Daniela Pastramagiu a folosit cardul la bancomat, efectuând un număr de 14 extrageri.

Cazul a ajuns, în cele din urmă, pe masa procurorilor și apoi la instanță, constatându-se falsul în înscrisuri și operațiunile financiare frauduloase, fiind, deci, condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni financiare în mod fraudulos, de acces ilegal la un sistem informatic și  de fals sub semnătură privată.

Aceasta a fost condamnată la doi ani cu suspendare, pentru că Daniela Pastramagiu și-a recunoscut fapta, și trei ani de interzicere a drepturilor. În ciuda acestui fapt, nimeni din DGASPC Teleorman nu-și amintește ca Daniela Pastramagiu să fi încetat vreodată să lucreze în instituție, în perioada condamnării sale.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, este proaspăt numit în funcție și a cerut un timp să afle dacă instituția a ținut-o departe de potențialele victime pe această angajată. Colegii spun, însă, că nu au cunoștință despre vreo pauză în activitatea ei profesională. Totuși, există indicii că șefa Danielei Pastramagiu a știut că subordonata ei a fost condamnată din 2015 până în 2017, însă asta n-a împiedicat-o să o țină sub tutela ei pe cea care fură ajutoarele oamenilor bolnavi. Mai mult, nici colegii și nici directorul actual nu au auzit vreodată despre condamnarea Danielei Pastramagiu. Cu alte cuvinte, instituția nu a reacționat în niciun fel cu privire la această situație extrem de gravă și simplul fapt că în prezent această persoană care a furat din ajutorul social al unei persoane bolnave continuă să evalueze alte persoane cu handicap, având tot timpul posibilitatea de a mai profita de pe urma vreuneia dintre ele este absolut incredibil. Deși ne-am învățat până acum cu faptul că unde se termină logica… începe Teleormanul.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Liviu Avram: Conclavul de reflecţie. Cine ne-a modificat, de fapt, legile Justiţiei şi legislaţia penală?

Românii cinstiți și corecți au băgat spaima în borfași. PSD anulează marele mitingul din Bucuresti

Ștefan Bănică: Aceasta este cea mai proastă guvernare pe care a avut-o România în ultima suta de ani

Atac fără precedent al politicienilor din Spania la adresa lui Ion Țiriac: „Este un magnat mafiot!”

About expresmedia.ro

Check Also

Băsescu o ironizează pe Dăncilă: ”În ce restaurant era?”. Despre Antena 3: ”E, tot o bodegă”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, duminică seara, la Digi 24, anunţul făcut de Viorica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: