Home / ACTUALITATE / Compensații de 651.570 de lei pe lună pentru angajații din Senat. Cauza: se află în pericol mortal

Compensații de 651.570 de lei pe lună pentru angajații din Senat. Cauza: se află în pericol mortal

Angajați din Senat se află în pericol mortal și primesc compensații financiare în valoare de 651.570 de lei pe lună, dezvăluie Newsweek.ro. 

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Secretarul General al Senatului primește „spor de condiții grele și vătămătoare” în valoare de 3.030 de lei, la un salariu de 20.194 de lei, potrivit deocumentelor publice de pe senat.ro. În 2017, nu primea niciun fel de spor.

„Izabela Chencian, Secretarul General al Senatului, din aprilie 2018, are o experiență de peste zece ani în cadrul instituției parlamentare, în cariera profesională desfășurând activități diverse: la Direcția Secretariat general, la nivelul Comisiei permanente pentru drepturile omului, culte și minorități precum și în cadrul unui grup parlamentar, în calitate de coordonator”, potrivit prezentării de pe senat.ro. Nu se menționează niciunde condițiile grele de muncă. Dimpotrivă, prezentarea are o notă foarte pozitivă.

Secretarul general-adjunct primește un spor de condiții vătămătoare de 2.852 de lei. În 2017, sporul era de patru ori mia mic, doar 650 de lei. Înalții funcționari din Senat primesc 1.500 de lei – directorul și șeful de birou, de exemplu. În 2017, primeau doar 777 lei. Un șef de cabinet senatorial primește 500 de lei pentru că își pune viața în pericol la locul de muncă.

Într-un răspuns pentru Newsweek Romînia, Senatul României arată că „pe baza expertizei emise de Institul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii ce a identificat un număr de 6 factori de risc… aceste rezultate pot fi utiliziate pentru stabilirea cuantumului sporului de condiții vătămătoare de muncă pentru toate categoriile de personal prevăzute în organigrama Senatului.

Conform Raportului a rezultat că valoriile medii ale intensității câmpului electric și cele calculate ale inducției magnetice depășesc limitele impuse de legislație”.

Potrivit Senatului, secretarul general al instituției „doamna Izabela Chencian a încasat suma de 36.610 lei pentru condiții vărămătoare de muncă în perioada 11.04.2018 – 31.12.2019”.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Iohannis și Predoiu au încălcat recomandarile MCV. Orban suține că este în regulă

Uniunea Salvati Romania sustine ca presedintele Klaus Iohannis si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, au incalcat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: