Home / ACTUALITATE / Comisia Europeană contrazice instituţia care a ameninţat Rise Project în cazul ”valiza”

Comisia Europeană contrazice instituţia care a ameninţat Rise Project în cazul ”valiza”

Aplicarea regulilor UE nu poate fi invocată pentru a limita libertatea de expresie sau activitatea jurnalistică, transmite reprezentanta Comisiei Europene, după ce statul a invocat reguli UE pentru a forţa Rise Project, sub ameninţarea unor amenzi uriaşe, să-şi dezvăluie sursele în scandalul TeleormanLeaks, scrie Epoch Times.

La scurtă vreme după ce Rise Project a început să publice informaţii incendiare din valiza cu documente vizând Tel Drum şi pe Dragnea, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a ameninţat publicaţia cu o amendă maximă de 20 de milioane de euro dacă nu îşi dezvăluie sursele din scandalul #TeleormanLeaks. Instituţia condusă de o persoană din siajul PSD, potrivit presei, a invocat regulile UE în scrisoarea oficială transmisă Rise Project. Ce zice însă UE?

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene, aplicarea regulilor UE de protecţia a datelor personale nu poate fi invocată pentru a limita activitatea jurnalistică.

„Aplicarea regulilor UE de protecţie a datelor personale (GDPR) nu poate fi invocată pentru a limita libertatea de expresie sau activitatea jurnalistică. De altfel, GDPR prevede că Statele Membre au obligaţia de a legifera pentru a concilia cele două drepturi fundamentale (protecţia datelor şi libertatea de expresie/dreptul la informare)”, arată Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, într-un comunicat citat de G4Media.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Radiografia spitalului Săpoca: personal nepregătit, salarii uriașe, pacienți legați de pat, camere neaerisite

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă  Săpoca (judeţul Buzău) a cheltuit luna trecută …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: