Home / ACTUALITATE / Comisia Europeană contrazice instituţia care a ameninţat Rise Project în cazul ”valiza”

Comisia Europeană contrazice instituţia care a ameninţat Rise Project în cazul ”valiza”

Aplicarea regulilor UE nu poate fi invocată pentru a limita libertatea de expresie sau activitatea jurnalistică, transmite reprezentanta Comisiei Europene, după ce statul a invocat reguli UE pentru a forţa Rise Project, sub ameninţarea unor amenzi uriaşe, să-şi dezvăluie sursele în scandalul TeleormanLeaks, scrie Epoch Times.

La scurtă vreme după ce Rise Project a început să publice informaţii incendiare din valiza cu documente vizând Tel Drum şi pe Dragnea, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a ameninţat publicaţia cu o amendă maximă de 20 de milioane de euro dacă nu îşi dezvăluie sursele din scandalul #TeleormanLeaks. Instituţia condusă de o persoană din siajul PSD, potrivit presei, a invocat regulile UE în scrisoarea oficială transmisă Rise Project. Ce zice însă UE?

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene, aplicarea regulilor UE de protecţia a datelor personale nu poate fi invocată pentru a limita activitatea jurnalistică.

„Aplicarea regulilor UE de protecţie a datelor personale (GDPR) nu poate fi invocată pentru a limita libertatea de expresie sau activitatea jurnalistică. De altfel, GDPR prevede că Statele Membre au obligaţia de a legifera pentru a concilia cele două drepturi fundamentale (protecţia datelor şi libertatea de expresie/dreptul la informare)”, arată Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, într-un comunicat citat de G4Media.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Profesorii vor avea statut de funcţionari, iar cine îi agresează poate fi acuzat de ULTRAJ

Senatul a adăugat astăzi profesorii pe lista funcționarilor care pot fi considerați victime ale ultrajului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: