Home / POLITICĂ / Ciolacu: Dacă dispare PSD în acest moment, în România nu mai există democraţie

Ciolacu: Dacă dispare PSD în acest moment, în România nu mai există democraţie

Nemulţumit de comentariile făcute de Klaus Iohannis pe tema moţiunii simple împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu, liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a acuzat marţi seară, la TVR, că preşedintele a rămas „tot în jocul politic şi de campanie electorală”, scrie Epoch Times România.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

„Cred că deja ne-am obişnuit cu această atitudine faţă de Partidul Social Democrat a preşedintelui României. Sper din tot sufletul să fie atitudinea preşedintelui din primul mandat. Aştept cu nerăbdare atitudinea preşedintelui în cel de al doilea mandat începând cu 22 decembrie. E posibil şi domnia sa să fi rămas tot în în jocul politic şi de campanie electorală. Vă spun foarte clar că preşedinte Klaus Iohannis este preşedintele ales, este şi preşedintele meu, este preşedintele tuturor românilor. În acest moment, dacă Partidul Social Democrat dispare, în România nu mai există democraţie, deoarece nu mai există opoziţie. Cred că aceştia ar trebui să fie termenii constituţionali în care preşedintele să aşeze lucrurile”, a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, şeful PSD a subliniat că depunerea unei moţiuni simple este dreptul constituţional al Opoziţiei, astfel că acele aprecieri făcute de Iohannis nu îşi au locul.

„Cuvintele ‘golănesc’, ‘gest golănesc’… Depunerea unei moţiuni este un drept constituţional al opoziţiei, lucru pe care l-a făcut şi actuala putere în fiecare legislatură, iar moţiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanţelor, domnul Cîţu. Din punctul meu de vedere, domnul Cîţu este total depăşit în funcţia de ministru al Finanţelor”, a precizat Ciolacu, amintind că şeful Finanţelor a primit aviz negativ la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

Reamintim că preşedinte Klaus Iohannis a catalogat moţiunea adoptată în Senat împotriva lui Cîţu drept o „golăneală” a PSD-ului şi i-a bătut obrazul fostului şef al Finanţelor pesedist Eugen Teodorovici pentru gestul reprobabil pe care l-a făcut în Parlament.

„În primul rând, daţi-mi voie să clasific un pic aşa-numita moţiune simplă din Senat, pe care o consider o golăneală a PSD. Vă spun şi de ce consider aşa. În primul rând, aşa-numita moţiune simplă nu îndeplineşte criteriile din regulamentul Senatului în ce priveşte felul în care se întocmeşte o moţiune simplă. În al doilea rând, am putut să observăm, sper, majoritatea cu indignare, cum fostul ministru al Finanţelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel de senatori PSD, trecând prin faţa sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să jignească pe actualul ministru al Finanţelor într-un mod incalificabil, în faţa camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenţionată şi nu un derapaj birocratic. Sigur, Preşedintele Senatului, pe care l-au ales, probabil, ca să fie cuminte şi să nu îi împiedice pe pesedişti, putea să oprească acest demers inoportun. Aşadar, consider că este o ieşire incorectă, inadmisibilă, pe care avut-o PSD în Senat, inoportună”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a acuzat PSD-ul că adoptă o atitudine care manifestă dispreţ pentru români şi instituţiile democratice.

„De aici putem însă să tragem câteva învăţăminte importante: primul lucru ar fi că pentru PSD în continuare tot ce nu este PSD şi tot ce nu serveşte direct pesediştii nu este bun şi trebuie jignit şi arătat cu degetul. Este o atitudine pe care am clasificat-o în campanie drept nedemocratică, o atitudine de partid nereformat, o atitudine care arată dispreţ pentru chiar instituţiile democratice şi un dispreţ profund pentru români – trebuie să o spun şi de data aceasta”, a adăugat preşedintele.

În acelaşi timp, Klaus Iohannis a subliniat că moţiunea adoptată în Senat împotriva lui Florin Cîţu arată că PSD-ul deţine în continuare puterea în unele instituţii ale statului.

„PSD nu a plecat de la putere, nu vrea să înţeleagă mesajul dat pe 26 mai şi în noiembrie şi în continuare sper că românii văd aceste lucruri şi rămân angajaţi şi vor da în continuare răspunsuri adecvate, democratice, prin vot, acestui comportament iresponsabil al PSD, deci iată câteva lucruri importante pe care putem să le învăţăm din atitudinea inadmisibilă pesedistă din Senat”, a declarat şeful statului.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

USR și PLUS au decis să fuzioneze în luna iulie. Moise Guran, ales în conducerea Alianței USR PLUS

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: