Home / ACTUALITATE / CIA: Prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

CIA: Prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

CIA a ajuns la concluzia că prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi luna trecută, la Istanbul, contrazicând astfel afirmaţiile oficialilor saudiţi, care au negat orice impicare a acestuia în asasinat, scrie Washington Post citând surse apropiate anchetei.

Un grup de 15 agenţi saudiţi au mers la Istanbul,  la bordul unui avion guvernamental, şi l-au ucis pe Khashoggi în clădirea consulatului saudit, unde se afla pentru a lua documente necesare căsătoriei cu o femeie de naţionalitate turcă.

Concluziile CIA se bazează pe mai multe surse de informaţii, inclusiv o convorbire telefonică pe care fratele prinţului Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în SUA, a avut-o cu Khashoggi, căruia i-a transmis că ar trebuie să meargă la consulatul saudit din Istanbul pentru a-şi lua documentele şi i-a dat asigurări că va fi în siguranţă.

Citește și ”EXPLOZIV Dragnea a început în 1999 cursurile unei facultăți care a fost înființată abia 3 ani mai târziu

Casa Albă şi Departamentul de stat au refuzat să comenteze, afirmând că este o chestiune care ţine de serviciile secrete.

După apariţia articolului din Washington Post, Khalid bin Salman a negat că i-ar fi spus lui Khashoggi să meargă în Turcia. El a scris pe Twitter că ultima dată când a luat legătura cu Khashoggi a fost în scris, în 26 October 2017, cu aproape un an înaintea morţii jurnalistului.

„Niciodată nu am vorbit cu el la telefon şi cu siguranţă niciodată nu i-am sugerat să meargă în Turcia, pentru niciun motiv. Solicit Guvernului SUA să facă publică orice informaţie pe acest subiect”,  a scris el într-un mesaj pe Twitter, ulterior publicând integral şi răspunsul transmis Washington Post. (Sursa: G4Media)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță că 16-17 bănci din România sunt suspecte de operațiuni de spălare a banilor

Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), a anunțat miercuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: