Home / ACTUALITATE / CIA: Prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

CIA: Prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

CIA a ajuns la concluzia că prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi luna trecută, la Istanbul, contrazicând astfel afirmaţiile oficialilor saudiţi, care au negat orice impicare a acestuia în asasinat, scrie Washington Post citând surse apropiate anchetei.

Un grup de 15 agenţi saudiţi au mers la Istanbul,  la bordul unui avion guvernamental, şi l-au ucis pe Khashoggi în clădirea consulatului saudit, unde se afla pentru a lua documente necesare căsătoriei cu o femeie de naţionalitate turcă.

Concluziile CIA se bazează pe mai multe surse de informaţii, inclusiv o convorbire telefonică pe care fratele prinţului Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în SUA, a avut-o cu Khashoggi, căruia i-a transmis că ar trebuie să meargă la consulatul saudit din Istanbul pentru a-şi lua documentele şi i-a dat asigurări că va fi în siguranţă.

Citește și ”EXPLOZIV Dragnea a început în 1999 cursurile unei facultăți care a fost înființată abia 3 ani mai târziu

Casa Albă şi Departamentul de stat au refuzat să comenteze, afirmând că este o chestiune care ţine de serviciile secrete.

După apariţia articolului din Washington Post, Khalid bin Salman a negat că i-ar fi spus lui Khashoggi să meargă în Turcia. El a scris pe Twitter că ultima dată când a luat legătura cu Khashoggi a fost în scris, în 26 October 2017, cu aproape un an înaintea morţii jurnalistului.

„Niciodată nu am vorbit cu el la telefon şi cu siguranţă niciodată nu i-am sugerat să meargă în Turcia, pentru niciun motiv. Solicit Guvernului SUA să facă publică orice informaţie pe acest subiect”,  a scris el într-un mesaj pe Twitter, ulterior publicând integral şi răspunsul transmis Washington Post. (Sursa: G4Media)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

Loading...

About expresmedia.ro

Check Also

CCR decide marți dacă îi scoate pe ofițerii de informații de sub controlul politic impus de Oprea

Curtea Constituțională a României (CCR) judecă marți o modificare legislativă, operată de fostul vicepremier pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: